Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce a făcut italianul infectat cu coronavirus în România, pas cu pas

Cetățeanul italian bolnav de coronavirus a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, în cele cinci zile cât a stat în România. În această perioadă a intrat în contact cu peste 40 de persoane. Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost confirmat, marți, cu coronavirus la Rimini, în Italia. În prezent este internat în spital.

Ce a făcut italianul infectat cu coronavirus în România, pas cu pas
Comentează 0

Traseul italianului. Italianul în vârstă de 71 ani ar fi fost în România pentru o partidă de vânătoare. Omul de afaceri deține un bar în localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italiei, la puțini km de Cattolica. El a stat în România cinci zile, timp în care și-a vizitat socrii și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Traseul italianului. Italianul s-a întors din România la sfârșitul săptămânii trecute. La întoarcerea în Italia, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la spital. Dus la Rimini, a fost testat pentru coronavirus, confirmat pozitiv. Bărbatul este în prezent internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini.

Traseul italianului bolnav de coronavirus în România a fost deja conturat de autorităţi. Astfel că, în cele cinci zile, din 18 februarie până în 22 februarie, bărbatul de 71 de ani, depistat pozitiv la testarea pentru coronavirus în Italia, a intrat în contact cu 44 de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia.

TRASEUL ITALIANULUI CU CORONAVIRUS ÎN CELE CINCI ZILE ÎN ROMÂNIA

Italianul a sosit la Craiova cu avionul în 18 februarie, apoi a mers în județul Gorj, la soția sa. În perioada 18 februarie – 22 februarie, a fost în vizită la soacra sa, și a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova. Bărbatul are cetățenie italiană, iar soția este româncă, din Gorj.

Traseul italianului în țara noastră a fost schițat de prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu.

Pe  18 februarie, la ora 23.45, bărbatul alături de fiul său de 10 ani au ajuns pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna. Italianul a închiriat o mașină, astfel că de la aeroport a mers la o firmă de închirieri auto din Craiova. După ce închiriază o maşină, a plecat spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj, la socrii săi, potrivit realitateadecraiova.net. A doua zi, pe 19 februarie, puţin după miezul nopţii, cei doi au ajuns la Peșteana Jiu, în comuna Bălteni, la socri. După ce își lasă băiatul la socri, bărbatul a plecat în Târgu Jiu, unde deține un apartament. Pe 20 februarie, și-a plătit taxele și impozitele la Primăria Drăguţeşti din Gorj. După aceea, pe 20 și 21 februarie, a participat la mai multe întâlniri de afaceri, mai ales în Târgu Jiu. În a cincea zi, a revenit la socri, la Bălteni, și a plecat apoi împreună cu băiatul săi la Craiova pentru a pleca din țară. Pe 22 februarie, a dus înapoi mașina la firma de închirieri și a mers la Aeroportul Internaţional Craiova, unde a luat o cursă spre Bologna în jurul orei 14.00. 

Socrii italianului diagnosticat cu virusul au fost deja izolați la domiciliu, unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Alte două persoane, care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spital. În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. 

Cursa Bologna-Craiova de marți seară (25 februarie - n.red.) a fost anulată, după ce autoritățile au stabilit că avionul este cel cu care a călătorit, sâmbătă, italianul infectat cu coronavirus, care a fost în vizită la familia sa în România. Avionul a  fost dezinfectat abia după patru zile de la călătoria italianului infectat cu coronavirus.

Italianul s-a întors din România la sfârșitul săptămânii trecute. La întoarcerea în Italia, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv, confirmat marți. Bărbatul este în prezent internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini, viaţa sa nefiind pusă în pericol. Autoritățile sanitare italiene îi țin sub observație familia și au făcut o listă cu angajații care lucrează în barul deținut de italian pentru a le fi făcute analize. 

Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, potrivit realitateadegorj.net.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite