Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cazul FLOREASCA. Dosar penal pentru ucidere din culpă. Detalii terifiante din anchetă: femeia a ars ca o torță

Anchete multiple, în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, iar duminică a murit. Accidentul este acum anchetat atât din punct de vedere profesional și administativ, cât și penal. În această dimineață, la Spitalul Floreasca, Corpul de Control al ministrului Sănătății îl va audia pe doctorul Mircea Beuran. Între timp, Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă. 

Cazul FLOREASCA. Dosar penal pentru ucidere din culpă. Detalii terifiante din anchetă: femeia a ars ca o torță
Comentează 0

Pacienta care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a murit, duminică seara. Într-un comunicat oficial, Ministrul Sănătății a transmis condoleanțe familiei și a precizat că ancheta Corpulului de control continună. Astăzi urmeză să se facă noi audieri.

Pe de altă parte, chirurgul Mircea Beuran, cel care a coordonat intervenția, s-a disculpat și spune că a ajuns în sala de operație după ce a avut loc tragicul incident.

"Eu m-am atașat momentului în care am preluat momentul lor operator să-l duc către final deoarece echipa era destul de șocată, speriată. (...) Unul din membrii echipei a ridicat bolnava în brate de pe masă, a venit și cineva din afara sălii, tot din blocul operator, cu un vas cu apă. S-a aruncat peste masa care fumega. Pacienta a fost protejată prin luarea în brațe de către chirurg. Eu i-am găsit lucrând pentru că, în primul moment, n-au putut să facă oprirea sângerării pentru că a apărut evenimentul cu flăcara. Am închis operația", a spus Mircea Beuran, la un post TV.

"Nimeni care a participat în sală, de la infirmiere, brancardiere, asistente, medici, nu a suferit nicio arsură. Niciunul din aceste personaje nu s-au prezentat la unitatea de primiri urgențe că s-au intoxicat cu fum. Un membru al echipei a ridicat bolnava de pe masă și altul a aruncat vasul de apă steril. Sistemul de alarmare la fum nu s-a declanșat", a mai spus doctorul.

Chirurugul mai sugerează că, până când nu sunt investigate toate pistele, e greu să atribui cuiva vinovăția directă. 

"În intervalul 19.50-20.00, am primit acest semnal că pacienta a decedat. A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere şi evenimentul neplăcut şi nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească tot efortul medical care s-a făcut", a declarat, duminică seara, dr. Mircea Beuran. 

O pacientă a luat foc pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca. Ce spune medicul Mircea Beuran

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite