Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cauza incendiilor de vegetaţie din Grecia, anunţată de autorităţi. Nou bilanţ: 88 de morţi

Departamentul de incendii din cadrul Serviciului de pompieri (DAEE) a anunţat sâmbătă că, principala cauză a încendiilor de vegetaţie, în urma cărora cel puţin 88 de persoane au murit, este neglijenţa, relatează site-ul ekathimerini.com.

Cauza incendiilor de vegetaţie din Grecia, anunţată de autorităţi. Nou bilanţ: 88 de morţi
Comentează 0

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apărării de la Atena, a declarat vineri că există indicii şi semne că incendiile devastatoare de vegetaţie din Grecia au fost declanşate intenţionat.

În pofida afirmaţiilor, DAEE a informat că, investigaţia demarată în Daou Pendeli, locul din care s-au răspândit incendiile, arată că, cel mai probabil vina aparţine unui localnic.

Potrivit unei surse, identitatea vinovatului este cunoscută de autorităţi. Acesta ar fi pornit un foc pentru a arde lemn şi crengi.

Aceeaşi sursă susţine că suspectul ar fi încercat să acopere focul cu pietre şi să îl stingă cu apă, scrie mediafax.ro.

Nou bilanţ: 88 de morţi

Bilanţul incendiilor care au devastat regiunea de coastă din apropiere de Atena la începutul acestei săptămâni a crescut la 88 de morţi.

Cea de-a 88-a victimă, o femeie în jur de 40 de ani, a murit la spitalul unde era tratată pentru arsuri şi unde mai sunt internate şi alte victime ale incendiului, în stare gravă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite