Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câţi bani trimite acasă un român care lucrează în străinătate

Potrivit ultimelor date ale unei firme de transfer internaţional de bani online, un român care lucrează în străinătate trimite familiei din ţară în medie 500 de euro pe lună. Conform datelor Băncii Mondiale, valoarea sumelor trimise în România în 2019 reprezintă un procent de 3% din PIB-ul României.

Câţi bani trimite acasă un român care lucrează în străinătate
Comentează 0

Câţi bani trimite acasă un român care munceşte în străinătate. Ultimele date făcute publice de o companie de transfer internaţional de bani online arată că un român care lucrează în străinătate trimite, în medie, familiei din ţară 500 de euro pe lună.

Mai mult de jumătate dintre românii care lucrează în străinătate consideră că principala contribuţie a Diasporei la economia României este reprezentată de banii trimişi familiei, iar 21% de banii cheltuiţi în vizitele lor în ţară.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de firma de transfer internaţional de bani online la finalul anului 2020, aproape jumătate dintre români consideră că Diaspora are o contribuţie financiară per ansamblu mică sau foarte mică la economia locală, iar 73% dintre români subestimează valoarea reală a sumelor trimise în ţară de către conaţionalii lor de peste hotare.

”Sunt milioane de români din străinătate care trimit bani acasă ca să-şi întreţină familia, însă o mare parte dintre ei o fac cu gândul de a se întoarce într-o zi şi a încerca să îşi reconstruiască un viitor alături de ei” a declarat Marius Nedelcu, chief marketing officer, TransferGo, potrivit Mediafax.

În medie, un român trimite acasă 500 euro pe lună.

”Această valoare este una destul de ridicată, având în vedere că venitul unui român care lucrează în Marea Britanie sau Spania, spre exemplu, este de aproximativ 2.000 euro. Practic, suma pe care acesta o trimite în ţară reprezintă un sfert din banii pe care îi câştigă într-o lună, restul fiindu-i necesar pentru a îşi acoperi costurile minime de trai, mai ridicate decât în România”, arată datele companiei.

Conform datelor Băncii Mondiale, valoarea sumelor trimise în România în 2019 este de 7,2 miliarde de dolari, acestea reprezentând un procent de 3% din PIB-ul României.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite