Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Căștile wireless Sony WF-1000XM4 lansate official

De două zile Sony și-a anunțat noile căști emblematice cu adevărat fără fir - WF-1000XM4. Publicitatea în jurul acestui model a fost imensă în ultimele săptămâni  și acum avem ocazia să aflăm ce pot cu adevărat noile căști Sony. Modelul WF-1000XM4 are un design nou și vine cu multe funcții noi. Există un nou procesor integrat de anulare a zgomotului V1, drivere nou proiectate de 6 mm, suport LDAC, vârfuri pentru căști realizate dintr-o spumă specială și multe altele.

Căștile wireless Sony WF-1000XM4 lansate official
Comentează 0

Căștile wireless Sony WF-1000XM4 sunt noul concurent pentru AirPods Pro și Samsung Galaxy Buds Pro și sunt un concurent serios. Sony a reproiectat complet căștile WF-1000XM4 și acum sunt cu 10% mai mici decât predecesorii lor. Este o schimbare binevenită, modelul WF-1000XM3 a fost foarte popular, dar deseori criticat pentru designul său voluminos. Noua formă a căștilor este un produs al analizei minuțioase și meticuloase a datelor. Sony a analizat datele referitoare la formele și dimensiunile urechilor din întreaga lume pentru a îmbunătăți potrivirea și confortul noilor căști.

Sony își marchează căștile cu insigna „lider în industrie - industry-leading”, conform PhoneArena. Nu este vorba doar de reclama de marketing, pentru pentru acest standard, echipamentele audio trebuie să fie supuse unor teste riguroase de către o organizație japoneză independentă, numită JEITA (Asociația Japoneză a Industriilor de Electronică și Tehnologia Informației).

Sony a dezvoltat un nou procesor V1 integrat care se bazează pe procesorul QN1e găsit în vechiul model. Noul sistem integrează toate componentele într-un singur design, oferind un zgomot mai redus și o eficiență energetică mai bună. Există trei microfoane pe fiecare cască, dintre care două au sarcina de anulare a zgomotului. Vârfurile pentru căști sunt, de asemenea, complet noi. Sunt fabricate dintr-un tip special de spumă - moale și elastică la exterior, dar cu o structură interioară care conține o mulțime de mici bule de aer. Acest lucru ar trebui să ducă la o potrivire mai bună și mai confortabilă, împreună cu o izolare fonică îmbunătățită.

Căștile Sony WF-1000XM4 folosesc drivere noi de 6 mm, cu magneți cu neodim cu 20% mai mari și o diafragmă reproiectată. Creșterea volumului magnetului ar trebui să stimuleze răspunsul la frecvențe joase și să conducă la un bas mai bogat și la o calitate a sunetului generală mai bună.

Noile căști aduc la dispoziție mult așteptatul suport LDAC - un codec audio de înaltă rezoluție fără fir care poate transmite de trei ori mai multe date decât tehnologia Bluetooth convențională (cu rate de transfer de până la 990kps).

Funcția inteligentă Speak-to-Chat din modelul overhead (WH-1000XM4) apare și ea. Folosește cele trei microfoane din fiecare cască pentru a-ți recunoaște vocea și a întrerupe redarea muzicii în timp ce vorbești. Există și un mod de atenție rapidă care vă permite să reduceți rapid volumul, plasând degetul pe casca stângă. Controlul sunetului adaptiv ascultă mediul și ajustează setările de sunet în consecință. Îl puteți programa pentru a recunoaște locurile pe care le vizitați des, cum ar fi sala de sport, biroul dvs., cafeneaua preferată etc.

Puteți utiliza căștile Sony WF-1000XM4 cu Asistentul Google și Alexa, dar Siri nu se va trezi la comenzile voastre și va trebui să îl activați manual. Noul model acceptă, de asemenea, funcția Google Fast Pair, permițând o conexiune Bluetooth cu o singură atingere la un dispozitiv Android.

Omisiunea evidentă aici este lipsa suportului conexiunii multipunct. Nu puteți asocia WF-1000XM4 cu mai multe dispozitive la un moment dat. Este o bilă neagră, dar Sony a promis să monitorizeze piața și să ia în considerare posibilitatea de a oferi suport multipunct într-o viitoare actualizare.

Nu în ultimul rând, căștile WF-1000XM4 au certificare IPX4 - oferind protecție împotriva stropilor de apă. Căștile WF-1000XM4 oferă 8 ore de utilizare cu bateria lor și încă 16 ore de la carcasa de încărcare, în ciuda faptului că aceasta este cu 40% mai mică decât a modelului precedent. O încărcare rapidă de 5 minute vă oferă până la 60 de minute de muzică, iar încărcarea fără fir este acceptată atât pe căști, cât și pe carcasa de încărcare.

Setul Sony WF-1000XM4 este disponibil în negru și argintiu, va avea un preț de aproximativ 280 euro și va fi disponibil începând de luna aceasta.


Scrie un comentariu

trimite