Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CĂSOAIA - un extraordinar eveniment dedicat celor mici de 1 iunie

Peste 600 de copii au participat sâmbătă, cu ocazia zilei de 1 iunie, la Căsoaia la un extraordinar eveniment cultural dedicat celor mici. „Jocurile copilăriei”, eveniment organizat de Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Târnova și Asociația culturală „Cartea izvor de cultură” s-a bucurat de un real succes în rândul copiiilor din vecinătatea cabanei Căsoaia și aici vorbim de tabăra de copii (Casa Verde).

CĂSOAIA - un extraordinar eveniment dedicat celor mici de 1 iunie
Comentează 0

În cadrul evenimentului, micuții s-au bucurat de multe surprize, printre care ateliere de creație, spectacole de teatru și alte activități gândite de cei de la Centrul Cultural Județean Arad special pentru copii. Astfel, micuții au avut parte de un atelier de olărit, (confecționat vase din lut) unde un olar cu experiență venit tocmai de la Horezu din Vâlcea i-a învățat să modeleze lutul. De altfel, acest atelier a fost și foarte apreciat, mai ales de băieți.

Un alt atelier a fost cel de țesut la război, împletituri de nuiele, confecționarea păpușilor din cârpe, unde fetițele și-au pus toată îndemânarea pentru a confecționa păpușele. Un alt ateliera fost cel, de pictură pe față, unde copii și-au putut picta fețele în diverse culori, iar spectacolul de marionete „Cufărul magic” a adus multă bucurie și zâmbete pe fețele celor mici deși dinozaurul „Florinel” era cât pe ce să înghită pe cel care îl filma, cameramanul scăpând cu greu din gura mare cât o lopată a dinozaurului. Mai apoi o fetiță pe nume Bianca de vreo trei anișori din Agrișu-Mare văzînd-ul pe cel care filma prin curte, i-a spus plină de tristețe „TE-A MÂNCAT DINOZAURUL”.

Foarte apreciat a fost și spectacolul de teatru „INTERNETUL ȘI SĂTENII” și aici vreau să felicit toți actorii pentru naturalețea cu care și-au interpretat fiecare rolul. La acest eveniment au participat Școlile Gimnaziale din Agrișu-Mare cu peste 200 de copii, Școala Primară din Arăneag și școlile gimnaziale Buteni, Măderat, Chier, Dud, Drauț, Târnova, Șilindia, Pâncota și Tauț.

Micuții au avut parte și de o masă caldă oferită de Centrul Cultural Județean Arad, servită pe terasa din curte.

De menționat că acest festival al copilăriei s-a bucurat de un real succes atât în rândul copiilor, a cadrelor didactice și a părinților, desfășurându-se pentru prima dată la Căsoaia. Acest lucru a reprezentat o încurajare pentru organizatorii care își doresc ca acest eveniment să devină o tradiție la Căsoaia pentru anii umători.

Iată că timp de o zi copii au socializat împreună (fără telefon mobil, nefiind semnal) , bucurându-se de toate surprizele oferite de Centrul Cultural Județean Arad. Credem că astefel de activități sunt deosebit de folositoare celor mici și de aceea nu ne rămâne decât să-i felicităm pe cei care s-au implicat în acest eveniment.