Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

FOTO | Casa din Arad care-i surprinde pe trecători. De ce este specială și cine locuiește în ea

O casă din Vladimirescu atrage atenția tuturor celor care trec pe lângă ea, iar mulți șoferi opresc special pentru a face fotografii.

FOTO | Casa din Arad care-i surprinde pe trecători. De ce este specială și cine locuiește în ea
Comentează 0

Imobilul este situat pe drumul dintre DN7 și gară, chiar în centrul localității, iar culorile în care este vopsit acoperișul din tablă, reprezentând drapelul național, este primul lucru care atrage privirile.

Încă de la poartă ești întâmpinat de un păianjen prins în grilajul metalic, iar doi ochi uriași care ies din coroana unui copac îți dau impresia că ești urmărit cu atenție.

Peretele principal din curte este pictat inedit, cu umbre ale unor personaje parcă prinse în activitatea de pe un platou de filmare.

În curte sunt amplasate steaguri tricolore, dar și manechine ce seamănă cu personaje din povești, în timp ce numeroase tăblițe cu informații sunt prinse de stâlpi sau proptite de bolovani, indicând direcții pentru vizitatori.

Cei care se opresc să studieze casa se gândesc că este locuită de oameni cu totul neobișnuiți, însă localnicii susțin exact contrariul.

”Este vorba de o familie de basarabeni deportați. Mai locuiesc bătrânii, care sunt oameni foarte liniștiți și respectați. Casa a fost renovată de un nepot, care a vrut să scoată în evidență iubirea pentru patrie și tradiție a familiei”, povestește un localnic.

Și primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crișan, spune că proprietarii casei ”sunt oameni onorabili, care păstrează încă în inimi dorul și dragostea față de locurile natale”.

”Au un respect deosebit față de culorile drapelului național și au vrut să arate acest lucru”, a spus primarul.

Pe proprietari nu am reușit să-i găsim pentru a-și spune povestea.

Și în Arad există imobile zugrăvite în culorile drapelului. Cel mai cunoscut este blocul P3 de pe bulevardul Iuliu Maniu. La inițiativa președintelui asociației de proprietari, balcoanele au fost vopsite în culorile roșu, galben și albastru. Inițiatorul a comis însă o eroare, pentru că ordinea culorilor drapelului este albastru, galben și roșu.

De asemenea, pe Calea Aurel Vlaicu există un bloc cu zece etaje care are casa liftului, vizibilă pe acoperiș, vopsită în culorile drapelului.

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite