Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CASA ARCUITĂ, o soluţie ingenioasă de locuinţă dar care este foarte ieftină GALERIE FOTO

Multe din proiectele ingenioase sunt costisitoare, cu mult peste posibilitatile omului de rand, oricat de atractive si tentante ar parea aceste locuinte in forme moderne. Dar nu tot ceea ce inseamna contemporan este neaparat si scump. Este cazul unor casute prefabricate produse de o companie americana, o optiune moderna, dar accesibila de locuit. Si, mai interesant, aceste casute pot fi comandate si apoi asamblate de clienti acolo unde poftesc, pliindu-se pe diferite tipuri de teren.

CASA ARCUITĂ, o soluţie ingenioasă de locuinţă dar care este foarte ieftină GALERIE FOTO
Comentează 1

Casutele arcuite, asa cum le este denumirea originala, vin in dimensiuni variate astfel incat sa raspunda nevoilor unor familii diferite, cu un nivel sau cu mansarda, cu latime si inaltime care variaza de la 5 si 4 metri pana la 8, respectiv, 11 metri.

Kitul de instalare vine cu podele, coama pentru acoperis, acoperisul din tabla galvanizata si material termoizolant din vata minerala, cu posibilitatea comandarii unui strat mai gros pentru regiunile expuse unor ierni grele.

Casele au structura de rezistenta astfel conceputa incat sa reziste unor rafale de vant de pana la 200 de kilometri pe ora si unui strat de zapada cu o greutate de 14 kilograme pe metrul patrat. Din acest motiv, compania producatoare spera astfel sa vanda casutele arcuite si in Canada si Alaska. Proprietarii companiei spun ca, pana acum, aceste structuri prefabricate au fost folosite pentru a adaposti ateliere, grajduri, case de vacanta, garaje pentru masini, cabane pentru vanatoare si pescuit. Pentru fiecare din aceste cazuri, compania poate oferi finisaje suplimentare.

In varianta cea mai mica si ieftina, o astfel de casa arcuita costa putin sub 5.000 de dolari. In varianta premium, sa zicem asa, casa vine cu mansarda si termoizolatie superioara. Cateva imagini din interior contrasteaza puternic cu exteriorul metalic, lipsit de suflu estetic. Cu o platforma din lemn care adaposteste un dormitor, interiorul este mult mai placut si primitor decat fatada cu iz industrial. Producatorii spun ca, beneficiind de putin ajutor din partea unor prieteni, un client poate instala o astfel de casa in decurs de un weekend.

Sursa romaniatv.net


 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite