Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Carne de...câine, retrasă de pe rafturile unui supermarket

Carne de...câine, retrasă de pe rafturile unui supermarket
Comentează 0

Grupul francez de distribuţie Carrefour a anunţat miercuri că a retras de la comercializare produsele pe bază de carne de câine de pe rafturile a două hypermarketuri pe care le are în China, ca urmare a protestelor asociaţiilor pentru protecţia animalelor.

Al doilea grup mondial de distribuţie, care are peste 200 de magazine în China, a promis încă din anul 2012 că nu va mai comercializa carne de câine, precizează asociaţia pentru protecţia animalelor Animals Asia. Cu toate acestea, o inspecţie derulată luna trecută de această asociaţie a descoperit prezenţa a două produse care conţin carne de câine la două supermarketuri Carrefour din oraşul Xuzhou, provincia Jiangsu (Estul Chinei).

În replică, Carrefour a dat asigurări că a retras de la vânzare produsele controversate. "Este un caz izolat. Este vorba de un produs local care este vândut numai în cele două magazine din Xuzhou", a informat grupul francez.

Consumul de carne de câine sau de pisică este foarte puţin răspândit în China, susţine directorul Animals Asia, Irene Feng, potrivit căreia tinerii şi persoanele din clasa mijlocie consideră acest obicei de consum drept retrograd. "Ultimul lucru de care au nevoie asociaţiile de protecţia animalelor este ca lanţurile moderne de supermarketuri să normalizeze consumul de câini şi pisici şi să finanţeze acest sector", subliniază Irene Feng.

sursa: antena3.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide