Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care este valoarea amenzilor aplicate de inspectorii DSVSA între 17 şi 23 decembrie

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) anunţă că, între 17 şi 23 decembrie au efectuat zilnic controale pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind desfăşurarea activităţilor de producție, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non animală.

Care este valoarea amenzilor aplicate de inspectorii DSVSA între 17 şi 23 decembrie
Comentează 0

„În cadrul controalelor au fost efectuate și verificari privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a pestei porcine africane (PPA) și influenței (gripei) aviare (IA). În perioada 17-23.12.2021, au fost efectuate controale privind siguranța alimentelor la 36 operatori economici (supermarket, laborator/cofetărie, fast-food, carmangerie, brutării/patiserii, depozite alimentare, magazine alimentare),  controale în trafic și zone adiacente piețelor agroalimentare. În urma deficiențelor constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.4000 lei”, susţine Marcel Roşu, directorul DSVSA Arad.

Sancțiunile au fost aplicate pentru: igienă necorespunzătoare; etichetare necorespunzătoare şi neanunțarea începerii activității.

„Pentru eficientizarea activităților de inspecție și control, desfășurate în scopul asigurării sănătății publice și evitarea îmbolnăvirilor cauzate de nerespectarea măsurilor de igienă, facem apel la toți cetățenii județului Arad să sesizeze (telefonic la nr. 0257-280760 și pe email la office-arad@ansvsa.ro) situațiile în care, la prepararea, servirea, distribuția și/sau comercializarea alimentelor, sesizează încălcarea normelor de igienă”, mai spune Marcel Roşu.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite