Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care este stadiul lucrărilor la noul parc din Zona 300

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, constructorul contractat de municipalitate, SC Ama House SRL, menține un ritm susținut al lucrărilor astfel încât cele 12 luni pe care le are la dispoziție să-i fie suficiente pentru a transforma terenul viran de pe malul Mureșului, în suprafață de aproape cinci hectare, într-una dintre cele mai frumoase zone de agrement din municipiu. 

Care este stadiul lucrărilor la noul parc din Zona 300
Comentează 0

Investiţia în valoare de peste două milioane euro, din care 98% sunt fonduri europene nerambursabile, prevede amenajarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete, mobilier urban, parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu, gazon şi se va realiza un sistem de irigaţii.

Însoțit de studenții Facultății de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, viceprimarul Lazăr Faur a făcut astăzi o vizită pe șantier, pentru a se asigura de calitatea lucrărilor executate.

„Aproape întreaga infrastructură prevăzută în proiect a fost realizată deja: stâlpii de iluminat sunt montați, sistemul de irigații finalizat, aleile au fost delimitate, iar zonele destinate celor mici, au platformele turnate. Și parcările prevăzute cu dale înierbate au fost amenajate. Zilele acestea s-a încheiat și operațiunea de toaletare a arborilor.  Din păcate, o parte din copaci nu au putut fi salvați, fiind bolnavi, ne-am văzut nevoiți să-i tăiem. În locul lor vor fi plantați peste 120 de arbori tineri.  Pentru că vremea ne permite, constructorul se pregătește de amenajarea spațiilor verzi”, a explicat viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur.

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide