Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care este cel mai TARE cartier din Arad, potrivit unui top realizat de specialiștii în imobiliare; vedeți ce scor a obținut cartierul în care locuiți

O platformă de imobiliare cu acoperire națională a realizat un top al cartierelor din țară în funcție de mai mulți indici.

Lansat în 2022 de platforma de storia.ro, T.R.A.I. Index se dorește a fi o inițiativă ce vine în întâmpinarea unor nevoi încă neacoperite ale românilor în găsirea unei locuințe: standardul de viață, dincolo de cei patru pereți ai casei. Potrivit inițiatorilor, T.R.A.I preia date relevante de la specialiști, precum nivelul de poluare a aerului, intensitatea traficului, varietatea punctelor de interes și costul mediu pe metru pătrat, oferind o viziune de ansamblu asupra bunăstării fiecărui cartier în parte.

Care este cel mai TARE cartier din Arad, potrivit unui top realizat de specialiștii în imobiliare; vedeți ce scor a obținut cartierul în care locuiți
Comentează 9

A fost astfel alocat un anumit număr de puncte pentru: Trafic (Afișează date precise despre circulația rutieră și viteza de deplasare, în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât traficul este mai redus în cartierul ales de tine); Repere (Ia în calcul numărul total de magazine, supermarketuri, baruri și restaurante, grădinițe, școli, parcuri, locuri de joacă, facilități medicale și mijloace de transport în comun disponibile în cartier. Cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât zona are mai multe puncte de interes pe metru pătrat); Aer (Monitorizează constant calitatea aerului pe baza indicatorilor de poluare: particule în suspensie, oxizi de azot, O3, SO2, CO, temperatură, presiune atmosferică, umiditate și vânt. Cu cât scorul este mai ridicat și se apropie de 100, cu atât te bucuri de un aer mai curat în zona selectată) și Imobiliare (Calculează costul mediu pe metru pătrat al locuințelor din cartierul ales, raportat la media prețurilor imobiliare la nivel național. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât locuințele din cartier au prețuri mai ridicate pentru cumpărare).

Șega - cel mai bun cartier din Arad

Potrivit T.R.A.I. Index, cel mai bun cartier din țară este Aviatorilor, din București, cu un scor de 62,2, urmat de Primăverii, cu 61,2, în timp ce pe locul al III-lea se află cartierul clujean Gruia, cu 56,8.

În ceea ce privește municipiul Arad, cel mai TARE cartier este Șega, cu un scor total de 44,1. Asta, în condițiile în care la capitolul Trafic a obținut 48 de puncte din 100, la capitolul Repere – 39 de puncte, la capitolul Aer – 73 de puncte și doar 16 puncte la capitolul Imobiliare. Cu 39,4 puncte, a doua în top, este Zona Bou’ Roșu. Deși stă prost la capitolele Trafic, cu doar 21 de puncte, și Imobiliare cu numai 10 puncte, media zonei este ridicată de Repere – 65 de puncte și Aer – 63 de puncte. În ceea ce privește cea de a treia poziție de pe podium, aceasta este ocupată de unul dintre cele mai scumpe cartiere atunci când vorbim despre locuințele noi. Este vorba despre Subcetate, cu  34,7 puncte. Asta, în condițiile în care cartierul a obținut 54 de puncte la Trafic, un singur punct la Repere, 63 de puncte la Aer și 22 de puncte la Imobiliare. Pe poziția a IV-a în top se află Gaiul, cu 33,7 puncte, iar pe locul al V-lea, 6 Vânători, cu 33,8 puncte.

Intrați AICI pentru a vedea ce scor a obținut cartierul în care locuiți.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite