Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care este cea mai "verde" ţară din lume? Top 10 cele mai împădurite state, care este situaţia României FOTO

Pădurile acoperă aproximativ 30% din terenurile de pe Terra, iar dacă în secolul trecut acest procent s/a aflat într-un declin constant, în ultima vreme politicile de mediu s-au schimbat radical, iar ecosistemul forestier beneficiază de o îngrijire specială. Din păcate, această grijă interfează în multe state cu interese economice de moment.

Care este cea mai
Comentează 0

1. Rusia

În cazul în care am putea strânge la un loc toate pădurile din Rusia, am putea acoperi cu ele întreg teritoriul de astăzi al Australiei. Cu 7,76 milioane km² de pădure, adică 45.40% din teritoriul ţării, Rusia se află pe primul loc în topul celor mai împădurite ţări. Pe de altă parte, industria lemnului contribuie şi ea semnificativ la economia Federaţiei Ruse, aducând anual la bugetul de stat aproximativ 20 de miliarde de dolari pe an. Principalele specii de arbori sunt coniferele, care reprezintă 68,4% din suprafaţa pădurii ruse.

2. Brazilia

Puţin peste 56% din suprafaţa Braziliei este acoperită de păduri, ceea ce înseamnă aproximativ 4,77 milioane km². Desigur, o mare parte a pădurii braziliene este în bazinul fluviului Amazon, pădurea amazoniană rămânând impresionantă în ciuda defrişărilor masive la care a fost supusă în ultima vreme. Spre exemplu, în 2012, aproximativ 20% din suprafața totală a pădurii amazoniene fusese deja distrusă de către om.

3. Canada

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite