Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cardurile VISA, defecţiune majoră în Europa. Probleme și cu alte carduri

Sistemul de carduri VISA are probleme în mare parte din Europa, iar unele tranzacţii pot fi refuzate sau nu pot fi realizate. UPDATE: Două bănci internaţionale cu operaţiuni în România au confirmat că şi în ţara noastră sunt unele probleme la tranzacţiile POS/ATM, atunci când acestea se fac între bănci diferite.

Cardurile VISA, defecţiune majoră în Europa. Probleme și cu alte carduri
Comentează 0

Probleme care au apărut și în cazul unor utilizatori de carduri non-VISA se explică prin faptul că au fost inițiate plăți către ATM-uri sau POS-uri ale unor bănci care folosesc VISA, au explicat experți în IT bancar pentru The Independent.

Alte ţări afectate de criza VISA sunt Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania. În general, problemele apar la plăţile prin POS (la casă), în special dacă e vorba de tranzacţii între carduri VISA emise de bănci diferite.

Un comunicat oficial al companiei VISA anunţă că întâmpină unele probleme din cauza cărora unele operaţiuni nu pot fi procesate. În aceste condiţii, sistemul este întrerupt şi se lucrează la remedierea problemei cât mai repede posibil.

"Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid", a comunicat compania de carduri bancare.

Potrivit BBC, Barclays si Bank of Ireland şi-au sfătuit clienţii să folosească ATM-urile pentru a retrage numerar, pentru că, din câte se pare, această opţiune este funcţională.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite