Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CARAVANA ECOTIC LA  SCOALA “MIHAI EMINESCU” ARAD

CARAVANA ECOTIC LA  SCOALA “MIHAI EMINESCU” ARAD
Comentează 0

Zilele trecute Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu”, a gazduit Caravana ECOTIC, proiect  cofinantat de U.E prin programul Life +, avand ca tinta informarea si implicarea activa a elevilor in actiuni de ecologizare si protejare a mediului, detaliind modul in care se reduce poluarea si economisirea resurselor prin colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA). Acest proiect este implementat de catre Organizatia ECOTIC, municipiul Arad avand onoarea de a participa la aceste activitati de amploare nationala si europeana.  

In cadrul actiunii amintite,  a avut loc un Seminar cu acelasi nume, la care au fost prezenti toti coordonatorii scolilor implicate in proiect, de pe raza judetului Arad. 

Directorul scolii, Prof. Ienciu Monica a multumit celor care s-au implicat in buna desfasurare a Seminarului si are mare incredere in indeplinirea tuturor activitatilor cuprinse in acest proiect de amploare, avand in vedere context actual si necesitatea desfasurarii acestor tipuri de activitati la nivel mondial.

Coordonatoarea  proiectului,  Prof. Ciucas Adriana  ne-a  relatat ca in cadrul acestui Seminar    s-au purtat discutii referitoare la: proiect, colectarea selectiva si predarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice, a celor de baterii si acumulatori, activitatile desfasurate si intocmirea raportului final care va fi inclus in raportarea pe care organizatorii o fac catre institutia aferenta din programul Life +.

Punctul de atractie l-a constituit vizitarea Caravanei de catre elevii celor 25 de clase din scoala noastra, precum si de catre cadrele profesorale. Caravana este o expozitie mobila, unde sunt prezentate intr-un mod inedit si foarte util zece echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefoane fixe si mobile, jucarii etc), elevii insotiti de cadrele didactice primind informatii referitoare la importanta colectarii DEEE si DBA, vizionand si un film despre beneficiile reciclarii si efectele negative ale substantelor continute de aceste deseuri.

Pana la sfarsitul anului scolar, elevii indrumati de catre cadrele didactice vor colecta aceste deseuri si vor efectua o serie de activitati pe teme eco, urmand ca acestea sa fie evaluate de catre un juriu si premiate de catre organizatorii ECOTIC.

Premiul cel mare constand intr-o Eco Tabara pentru 20 de elevi, si alte premii atractive.

Este foarte important ca toti membri comunitatii sa constientizeze importanta fiecarui gest de colectare selectiva, sa se implice in activitati de protejare a mediului, asa cum nimanui nu ii face placere sa stea, sa lucreze, sa se plimbe sau sa desfasoare orice tip de activitate intr-un mediu poluat sau neingrijit. Fiecare din noi poarta responsabilitatea mentinerii unui mediu cat mai curat. 

Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” este mandra ca este inclusa intr-un proiect european de asemenea amploare, oferind tinerei generatii posibilitatea de a invata intr-un mod inedit ceea ce europenii practica cu succes de foarte mult timp: protejarea mediului si a resurselor printr-un simplu gest, cel al colectarii separate. Noi am inteles ca fiecare actiune conteaza PENTRU UN MEDIU CURAT! 

Monica Schillinger

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite