Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când vin ninsorile peste România: Este posibil să avem strat de peste 10cm de zăpadă. Putem avea și viscol

Iarna își arată adevărata față în primele zile din ianuarie. Un episod de vreme rece își face simțită prezența chiar în acest weekend.

Când vin ninsorile peste România: Este posibil să avem strat de peste 10cm de zăpadă. Putem avea și viscol
Comentează 0

Meda Andrei, meteorolog ANM, a explicat la Realitatea PLUS cum va evolua vremea în următoarele zile. Sunt așteptate și ninsori dar și temperaturi mai scăzute.

"În momentul de față mai sunt doar precipitații slabe, în sud-est sunt ploi, lapoviță și ninsoare și încet se diminuează, slăbesc în intensitate. Astăzi, o vreme destul de bună în comparație cu cea de ieri. Este posibil să se mai vadă chiar și câte o rază de soare.

Situația se schimbă de la noapte, mâine și poimâine. Sunt câteva zile în care revin precipitațiile în partea de sud a țării, sub formă de ninsoare, dar trecător și lapoviță și ploaie.

Nu este exclus să fie polei din loc în loc. Deocamdată vorbim de o săptămâna mai apropiată de ceea ce ar trebui să avem la această perioada. Temperaturile vor fi negative noaptea și temperaturi modeste ziua. Prima jumătate a săptămânii cam între -2 și -6 grade. Weekendul viitor ar putea să fie temperaturi între -3 și 3 grade.

Avem un semnal de răcire ceva mai accentuat. 

Ianuarie va stă sub semnul ninsorilor, lapovitei și ploilor. În ultimii ani am avut manifestări atât de toamna-primăvară cât și de iarnă. De cele mai multe ori după 15 ianuarie s-a instalat iarnă, este posibil așa să se întâmple și acum. Săptămâna care urmează va avea și ninsoare dar și ploi.

Din păcate zăpadă durează mai puțin pentru că după raciri se încălzește vremea destul de repede. Nu excludem nimic, vor fi episoade de iarnă până la încheierea sezonului, putem avea și viscol. Și duminică spre luni și până marți vor fi zone din țară cu zăpadă care să depășească 10 cm, prin urmare se va circulă în condiții de iarnă", a explicat meteorologul Meda Andrei pentru Realitatea PLUS.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite