Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când va avea loc cea de a III-a ediție a Galei Elitelor Arădene       

Palatul Cultural va găzdui, luna aceasta, cea de a III-a ediție a Galei Elitelor Arădene. Evenimentul este organizat de Consiliul pentru Elitele arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România, la inițiativa asociațiilor: Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020 și Casa cu Lacăt.

Când va avea loc cea de a III-a ediție a Galei Elitelor Arădene       
Comentează 0

Este un eveniment emblematic ce își propune să celebreze și să recunoască contribuțiile remarcabile ale personalităților locale în diferite domenii, consolidând astfel temelia societății arădene prin promovarea excelenței.

Având ca parteneri Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Filarmonica Arad, Centrul Cultural Județean Arad, și Asociația EMERA, precum și reprezentanți ai mediului academic și de afaceri, evenimentul se va desfășura pe data de 23 martie 2024, de la ora 19:00.

În cadrul galei, se vor acorda șase premii, trei de către Universitatea Aurel Vlaicu și trei de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în valoare de 6.000 de lei fiecare, destinat personalităților din comunitatea arădeană care s-au distins prin performanțele lor excepționale, reafirmând astfel angajamentul organzatorilor față de valorificarea și susținerea elitelor arădene.

Se vor acorda astfel:

Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;

Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;

Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;

Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale;

Premiul Ștefan Augustin Doinaș - pentru performanțe deosebite în educație;

Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.

Susținere financiară din partea celor mai importante companii

Acest proiect se bucură de susținerea financiară a celor mai importante companii ce își desfășoară activitatea în județul Arad, o dovadă clară a angajamentului lor față de valorile și dezvoltarea locală.

Potrivit organizatorilor, colaborarea între sectorul privat și inițiativele locale subliniază o sinergie puternică, care amplifică realizările și potențialul regiunii, aducând în fața publicului larg adevăratele valori ce definesc spiritul arădean și ne fac mândri să numim Aradul casa noastră.

„Mă bucur că un astfel de eveniment capătă și patina timpului și a tradiției în orașul nostru. Dincolo de recunoașterea meritelor celor care au făcut performanță și prin munca lor au atins niveluri mari de realizare în fiecare domeniu, este mesajul pe care îl transmitem tinerei generații că performanța este recunoscută și apreciată. Mulțumesc, Consiliului pentru Elitele arădene și universităților din orașul nostru, că duc mai departe acest proiect, spre binele comunității noastre”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Ramona Lile, rectorul UAV, a ținut să precizeze că premiile vor fi acordate de două comisii de jurizare, una aparținând UAV, cealaltă UVVG. „Este un eveniment de tradiție, care permite arădenilor să se întâlnească și să-și sărbătorească elitele. Comisiile de jurizare vor evalua personalitățile arădene, cărora li se vor acorda premii. Mulțumim Primăriei, Consiliului Elitelor Arădene care au fost alături de noi și sprijină acest eveniment”, a afirmat Ramona Lile.  La rândul său Andrei Anghelina, prorectorul UVVG, și-a manifestat speranța că și ediția de anul acesta va fi una de înaltă ținută. „Comisiile de jurizare lucrează deja la stabilirea fiecărui premiant. Sperăm să fie un eveniment de înaltă ținută, care să omagieze elitele arădene”, a spus Andrei Anghelina.

„Anul 2024 înseamnă o muncă asiduă din partea noastră, dar cu siguranță ea va fi încununată cu succes. Venim în fața tinerei generații cu niște modele care au realizat foarte mult în activitatea lor și asupra cărora își pot îndrepta atenția ca să aibă un drum bătătorit pe care să poată merge. Din acest an avem un nou partener, Asociația EMERA, grație căruia pe holurile Palatului Cultural va fi supusă atenției publicului o expoziție de pictură a tânărului pictor arădean, Bogdan Țigan, care va expune douăsprezece tablouri cu o temă numită generic <>. De asemenea la etaj, va fi încă o expoziție de pictură semnată de pictorul arădean Sever Frențiu care, de asemena, va expune tot douăsprezece tablouri. Din dorința de a promova valorile arădene, în debutul galei, primul moment artistic va fi susținut de Gianina Giblac, o tânără artistă din Arad, iar următoarele momente artistice vor aparține Paulei Seling”, a punctat directorul Asociației Fraternitas 37, Nicolaie Iancu.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite