Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când trebuie să schimbaţi cauciucurile în sezonul rece ca să nu primiţi amendă

În sezonul rece, şoferii nu mai au voie să circule cu cauciucurile all season, ci trebuie să le înlocuiască cu anvelopele de iarnă, atunci când vremea impune acest lucru.

Când trebuie să schimbaţi cauciucurile în sezonul rece ca să nu primiţi amendă
Comentează 0

Cei care nu respectă această regulă de echipare corespunzătoare a maşinilor vor primi sancţiuni. „Legea cauciucurilor de iarnă” e prevăzută în Codul Rutier şi a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011.

Cauciucuri de iarnă. Fenomenele meteo precum poleiul, zăpada, înghețul sau chichiura impun folosirea anvelorpelor de iarnă pentru autoturisme, autoutilitare și alte vehicule de transport. Cum, în unele zone din țară, iarna și-a făcut deja simțită prezența din luna octombrie, Poliția Română a anunțat încă de atunci că a început sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii.

Astfel, şoferii care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei sunt obligaţi să aibă anvelope de iarnă.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, au transmis autoritățile.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite