Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când eşti partidul stat, adevăratul stat te sperie rău!

Când eşti partidul stat, adevăratul stat te sperie rău!
Comentează 0

PSD atacă pe toate fronturile instituţiile publice, într-un război care pe care. Deputaţii şi senatorii servili au ieşit la atac, la comandă, să facă presiuni asupra justiţiei. Tema: să îl lase în pace pe Dragnea, să scape politicienii PSD de dosare.

Deputatul Todor a oferit o mostră jalnică de combinaţie între atac la adresa justiţiei, atac la adresa adversarilor politici şi o mare, mare doză de non-gândire (să ne exprimăm elegant). Todor glăsuieşte cam aşa: statul paralel e rău, pentru că le face dosare pesediştilor, dar uite la Falcă, un om foarte corupt, nu păţeşte nimic. Năucitor!

Sigur, când eşti partidul stat, adevăratul stat te sperie rău! Când eşti partidul stat PSD, ai vrea să dirijezi toate instituţiile publice, să le spui procurorilor ce să facă, judecătorilor cum să judece. Când eşti partidul stat PSD şi ajungi la putere, ţi se pare normal să confişti toate instituţiile publice şi să le dai clientelei de partid. Un om cu bun simţ este îngrozit să vadă de exemplu la Arad cum sunt puşi în funcţii publice, directori, oameni fără competenţă, fără experienţă profesională, cu unicul criteriu al apartenenţei la PSD. Fiecare ia ce poate: o funcţie, o insulă, un drum. Oamenilor de bun simţ li se pare probabil că e o grupare quasi-mafiotă care pune mâna prin forţă pe funcţii, bani şi decizii. Dar când eşti partidul-stat, eşti revoltat că vin procurorii şi te pun sub acuzaţie. PSD funcţionează pe principiul „statul sunt eu”, şi dacă „statul sunt eu”, ce vor ceilalţi şi cine sunt ei de ne deranjează?

Evident că pentru unul ca Todor, cu tupeu şi determinare, astea sunt fleacuri. El nu are o gândire proprie, ia idei din stânga şi din dreapta şi devine un penibil Agamiţă Dandanache al vieţii politice moderne. Cum ar veni, ia şi el ideea că în România se fac abuzuri, politicienii sunt vânaţi şi cercetaţi fără probe de „statul paralel”. Dar apoi îşi aminteşte de Falcă şi vrea şi Todor să fie puţin „statul paralel”: zice el că e corupt, că ştie el, că toată lumea ştie de fapt. Zice că n-a fost cercetat Falcă, deşi nu este adevărat: a fost chiar judecat, dar şi-a probat nevinovăţia. Spre deosebire de unul ca Dragnea, pe care Todor îl apără în stradă, deşi a fost condamnat. Am înţeles că voi, pesediştii vreţi să fiţi statul, dar acum vreţi să fiţi şi statul paralel?!

Noul Agamiţă Dandanache n-are simţul penibilului cu atitudinea lui bipolară. Pe de o parte, acuză fără probe adversarii politici de corupţie. Pe de altă parte, votează cu două mâini toate iniţiativele de lege care încearcă să limiteze independenţa justiţiei, să oprească lupta împotriva corupţiei, să scape politicienii corupţi de dosarele penale. De aia iese lumea în stradă: nu mai suportă abuzurile mascate de aceste discursuri patetice şi ipocrite! 


Scrie un comentariu

trimite