Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când este momentul să vă cumpărați un laptop nou?

Comentează 0

Deoarece munca la distanță a devenit o normă, necesitatea de a avea un computer personal nu a fost niciodată mai importantă. Un computer, fie că este vorba de un desktop sau de un laptop Lenovo ThinkPad, a devenit astăzi o necesitate. Cu toate acestea, cu cât rămâneți mai mult timp cu calculatorul dumneavoastră, cu atât mai multe probleme apar pe parcurs.

Toată lumea se confruntă ocazional cu o problemă la computerul lor, care adesea necesită o simplă repornire pentru a fi rezolvată. Uneori, însă, micile neplăceri pe care le întâmpinați cu calculatorul sunt semne revelatoare ale unor probleme mai mari cu dispozitivul dvs.

Preocuparea multora este că upgrade-ul la un laptop mai nou și mai bun poate fi costisitor. Uneori, acestea sunt investiții care merită, cum ar fi cumpărarea unui laptop Lenovo ThinkPad, cu specificații mai bune pentru nevoile de editare video sau chiar configurarea propriului laptop de gaming (care are o multitudine de avantaje în afară de o experiență de joc mai bună!). Alteori, se simte ca o cheltuială inutilă. Așadar, când ar trebui să vă înlocuiți cu adevărat laptopul?

Cât rezistă laptopurile?

Există câțiva factori care dictează cât de mult poate rezista un laptop. Iată câțiva de luat în considerare:

  • Tipul de laptop pe care îl dețineți (de consum, de afaceri sau de gaming).
  • Marca laptopului dvs.
  • Pentru ce folosiți laptopul (editare video, design grafic, muncă de birou etc.)
  • Modul în care aveți grijă de laptopul dvs.
  • Cât de regulat îl duceți la întreținere

În medie, laptopurile au o durată de viață de aproximativ patru ani. Pare o perioadă concisă, dar, având în vedere viteza cu care au loc acum actualizările de software și alte inovații, este o perioadă destul de rezonabilă pentru ca un laptop să reziste. Totuși, în funcție de cât de bine vă întrețineți laptopul și de cât de bune sunt specificațiile sale, acesta ar putea să vă reziste mai mult.

Semne că laptopul dvs. are nevoie de înlocuire

În afară de anii pe care îi are laptopul, problemele de performanță sunt semne că este timpul să faceți un upgrade.

1. Nu îl mai puteți actualiza.

Atunci când sistemul de operare pune la dispoziție noi actualizări, cerințele de sistem ale dispozitivului dvs. sunt încă compatibile cu cerințele minime? Dacă nu mai puteți actualiza sistemul, atunci este timpul să găsiți un înlocuitor.

Nu vă uitați doar la sistemul dvs. de operare, de asemenea. Faptul că aveți un laptop vechi vă împiedică să vă bucurați de cele mai recente aplicații, ceea ce înseamnă că este posibil să nu aveți instalate cele mai sigure și mai fiabile versiuni.

Securitatea este un alt aspect important de analizat. Dacă VPN-urile și software-ul antivirus nu mai funcționează cu laptopul dvs., vă pune în pericol informațiile personale și de lucru, deci este un alt motiv pentru a face un upgrade.

2. Laptopul este semnificativ mai lent.

Laptopului îi ia stresant de mult timp pentru a porni și a se închide? Acest lucru ar putea fi un semn că computerul dvs. Lenovo ThinkPad se luptă deja să continue să funcționeze sau că prea multe aplicații care se auto-încarcă în fundal vă împiedică laptopul să pornească imediat.

Un alt lucru la care trebuie să fiți atenți este atunci când laptopul dvs. nu mai poate face mai multe sarcini. Acest lucru înseamnă că îi ia prea mult timp să se încarce atunci când sunt deschise două sau mai multe aplicații. De obicei, aceasta este o problemă legată de memoria RAM, mai ales dacă utilizați o aplicație care folosește foarte multă memorie, așa că cel mai bine este să faceți upgrade la un laptop Lenovo ThinkPad cu o memorie RAM mai bună dacă îl utilizați pentru sarcini grele, cum ar fi designul și ilustrația sau editarea foto și video.

3. Are o durată de viață a bateriei mai scurtă.

Ați observat că bateria laptopului se consumă mult mai repede acum? Sau, mai rău, laptopul dvs. trebuie să fie mereu conectat la serviciu? Acestea sunt semne că dispozitivul dvs. este deja pe ducă.

Unele laptopuri sunt construite cu baterii detașabile. Înlocuirea bateriei poate prelungi durata de viață a laptopului dvs. cu un an sau doi, la un preț mai mic. Cu toate acestea, pe măsură ce laptopurile devin tot mai compacte în prezent, bateriile au devenit integrate în laptopuri și nu pot fi înlocuite cu ușurință dacă se defectează. Acest lucru înseamnă că, odată ce bateria se defectează, este timpul pentru o înlocuire.

4. Costul înlocuirii este mai mic decât cel al reparației.

Oricine speră să minimizeze cheltuielile va căuta mai întâi să își repare laptopul atunci când acesta întâmpină probleme, înainte de a lua în considerare achiziționarea unui Lenovo IdeaPad nou. Cu toate acestea, există momente în care un laptop este deja atât de învechit încât înlocuirea lui este mai ieftină decât repararea lui. Înainte de a vă aduce laptopul pentru numeroase reparații, calculați cheltuielile și apoi evaluați cea mai înțeleaptă decizie pentru dumneavoastră.

Dacă alegeți să vă înlocuiți laptopul, nu uitați că durata de viață a acestuia depinde în mare măsură de cât de bine aveți grijă de el. Păstrați sistemele de operare și software-ul actualizate și curățați dispozitivul fizic și virtual, iar acesta vă poate ține companie mai mult timp.


Scrie un comentariu

trimite