Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Canadienii își retrag militarii și îi trimit pe cei români să moară în locul lor

Mihai Fifor, cu nici doua saptamani inainte de anuntul plecarii din functia de Ministru al Apararii Nationale, a avut o intalnire oficiala cu omologul sau canadian, Harjit Sajjun.

Canadienii își retrag militarii și îi trimit pe cei români să moară în locul lor
Comentează 0

Iata insa ca dincolo de traditionala ”gargara” din comunicatele oficiale, canalele mediatice pro-moscovite ”bat saua” ca la aceasta discutie s-ar fi parafat practic o intelege secreta prin care militarii romani ar urma sa fie trimisi sa inlocuiasca actualul contingent canadian din Mali. Pentru ca, dupa recentele incidente sangeroase din Somalia si Congo, guvernul de la Ottawa se teme ca jihadistii africani ar putea lovi si in Mali, asa ca au anuntat ofical ca vor retrage etapizat, pana in luna iulie 2019, fortele de mentinere a pacii detasate acolo.

Insa pentru a nu-si pune cu totul opinia publica internationala in cap, guvernantii canadieni cauta cu disperare alti prosti pe care sa-i trimita sa-i omoare jihadistii in Mali in locul propriilor militari si politisti. Dar, ce-i drept, pe banii lor! Pentru ca autoritatile politice de la Ottawa ar fi dispuse ca intretinerea trupelor militare romanesti in Mali sa fie suportate de canadieni, care ar urma sa aloce catre Organizatia Natiunilor Unite resursele financiare necesare respectarii ”deal”-ului facut cu Mihai Fifor la Bucuresti, la inceputul acestei luni!

Frica de jihadisti

Mali este zdruncinata de razboiul civil purtat de catre fortele pro-guvernamentale impotriva a diverse grupari jihadiste, haosul domnind aici inca din anul 2012. Iar cum in ultima vreme jihadistii sunt tot mai agresivi, militarii canadieni dau pur si simplu bir cu fugitii, guvernul de la Ottawa anuntand oficial ca a luat decizia finala de a-si retrage de urgenta contingentul de mentinere a pacii din Mali! Si cum ultimii militari canadieni vor parasi tara africana aflata in pragul anarhiei pana cel mult in luna iulie a anului viitor, Ottawa si-a luat angajamentul la ONU ca va gasi alta tara care sa asigure ”carnea de tun” pana atunci. Si uite cum militarii romani, pentru niste solde oricum jenant de mici pentru astfel de misiuni externe extrem de periculoase sunt pe cale de a fi trimisi sa umple ”golul” lasat de canadieni tocmai in Mali. Asta daca nu cumva promisiunea lui Fifor va fi stopata in CSAT…

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite