Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Călin Lucaci: UNDE E LOCUL MEU ? O provocatoare expoziție de ”montaj foto” la Galeria ALFA

Călin Lucaci: UNDE E LOCUL MEU ? O provocatoare expoziție de ”montaj foto” la Galeria ALFA
Comentează 0

În după-amiaza zilei de vineri, 11 martie, în prezența unui public avizat, Galeria ALFA a găzduit vernisajul expoziției de ”montaj foto” a lui Călin Lucaci.

Artistul plastic arădean a fost mai întâi prezentat de către Anamaria Șerban, din partea Filialei Arad a Uniunii Artiștilor Plastici din România:

”Călin Lucaci este un artist arădean cunoscut, care a studiat la Timișoara, doctoratul în arte vizual3e susținându-l cu profesorul Constantin Prut, faimosul istoric și critic de artă. Acum Călin vine cu expoziție cu un titlu greu de definit: ”Unde e locul meu?” întâi o întrebare deschisă pentru fiecare dintre noi”.

Apoi Călin Lucaci a sugerat câteva chei prin care pot fi privite (citite) lucrările expuse pe simeze, expoziția fiind deschisă până la sfârșitul lunii Martie:

”Cele 19 imagini grupate în cinci lucrări nu sunt doar fotografii sau desene, sunt un montaj, o REFLECȚIE despre loc și depărtare. Depărtarea oferă o perspectivă amplă, iar apropierea relevă detalii. Relația dintre aproape departe și locul în care e prezent corpul nostru este tema pe care lucrările din această expoziție o explorează. (...) Vă invit să explorați două dintre dimensiunile în care distanța, depărtarea mai mică sau mai mare, dau o valoare contemplativă timpului și spațiului. Ridicați vălul!”

Curaj, deci!

 

Vasile de Zărand

 

 

Galerie foto (39)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite