Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Caius Parpală, fost preşedinte al CJA, în momentul de faţă director la „Ape”, a fost reţinut de DNA pentru luare de MITĂ

Lovitură de teatru: Caius Parpală, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Arad în perioada 2000-2004, în momentul de faţă director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, unul dintre cei mai longevivi oameni politici ai Aradului, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită.

Caius Parpală, fost preşedinte al CJA, în momentul de faţă director la „Ape”, a fost reţinut de DNA pentru luare de MITĂ
Comentează 4

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 octombrie 2022, a suspectului PARPALĂ CAIUS MIHAI, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit anchetatorilor, Parpală ar fi luat bani de la administratorul unei balastiere care dorea să-şi protejeze astfel afacerile.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, suspectul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar, respectiv în mod direct, de la un administrator de societate comercială care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective prin nedispunerea unor controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile ilegale efectuate de aceasta.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul de presă al  DNA.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite