Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câini capturaţi în mai multe zone din oraş; ce avertisment transmite Poliţia Locală

Acțiunile de capturare a câinilor fără stăpân aflați pe domeniul public, în urma  semnalărilor adresate de cetățeni, organizate periodic de către polițiștii locali arădeni, în colaborare cu angajații Serviciului Ecarisaj din cadrul Gospodăririi Comunale, au continuat în ultimele zile, fiind capturați 14 câini în doar două zile.

Câini capturaţi în mai multe zone din oraş; ce avertisment transmite Poliţia Locală
Comentează 0

„Aceste acțiuni se vor intensifica în săptămânile următoare, când va fi urmărită atent și eventuala revenire a animalelor pe domeniul public (sens în care, se vor aplica măsurile legale împotriva persoanelor care le ridică de la adăpost, în acest scop, respectiv avertisment scris la prima abatere, după care se va aplica amendă în cuantumul prevăzut de Legea nr. 205/2004, între 3.000 și 12.000 lei).

Prezența echipelor comune ale DGPL și Gospodăririi Comunale a survenit în cartierele Confecții, Cadaș, Sânnicolaul Mic, respectiv în proximitatea Ștrandului Neptun, zona gării CFR, străzile Mărului și Tarafului.  Ulterior capturării câinilor, sens în care s-au utilizat dispozitivele prevăzute de legislația în vigoare, patrupedele au fost plasate la adăpostul de câini situat pe Calea Bodrogului.

Campaniile Direcției Generale Poliția Locală Arad, în domeniul protecției animalelor vizează reducerea numărului de câini fără stăpân, stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului și al pierderii acestor patrupede, facilitarea recuperării câinilor pierduți, reducerea apariției zoonozelor, reducerea riscurilor asupra sănătății oamenilor, precum și prevenirea agresivității asupra oamenilor și animalelor.

Totodată, se urmărește raportarea cazurilor de cruzime împotriva animalelor către autoritățile competente, monitorizarea îndeplinirii normelor de bunăstare a animalelor conform legislației specifice (Legea nr. 205/2004, Legea nr. 61/1991), stoparea abuzurilor, prin informare și educație”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite