Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cadouri interzise pentru profesori de 1 şi 8 martie! Elevii nu pot duce nici flori scumpe

Fără cadouri sau flori scumpe pentru profesori de 1 şi 8 Martie! Decizia a fost luată de conducerea unui liceu dintr-un oraş din Brăila, dar ar putea fi aplicată și în alte școli din țară.

Cadouri interzise pentru profesori de 1 şi 8 martie! Elevii nu pot duce nici flori scumpe
Comentează 0

Fără cadouri sau flori scumpe pentru profesori de 1 şi 8 Martie. Decizia a fost luată de conducerea unui liceu dintr-un oraş brăilean şi a fost prevazută în codul de etică al unităţii de învăţământ. Ideea i-a venit directorului şi a fost aprobată de majoritatea profesorilor.

Directorul liceului "Constantin Angelescu" din oraşul brăilean Ianca a interzis cadourile pentru profesori. Cadrul didactic susţine că este greşit ca părinţii să strângă diverse sume de bani pentru a cumpăra daruri profesorilor, la fel cum este greşit să li se cumpere buchete sofisticate de flori.

Şi asta pentru că poate unii dintre părinţi fac eforturi supraomeneşti ca să participe la acele atenţii, altfel copii lor ar putea fi trataţi în mod diferit de către dascălul respectiv. Hotărârea a fost adoptată în codul de etică al liceului. Şi profesorii au fost instruiţi să anunţe la clasă că nu vor mai primi cadouri.

"Acum este sptămâna în care părinţii se organizează ce îi luăm doamnei, ce îi luăm domnului şi de asta am publicat şi acest anunţ ca să nu mai aibă loc astfel de activităţi. Mai ales unde nu sunt comunităţi foarte bigate. Într-o clasă de elevi nu toţi au posibilitatea de a pune bani al aceste cadouri care se strâng", spune directorul liceului Emil Stefănuț Dragomir.

Dacă unii părinţi salută această idee sunt şi părinţi care cred că e aberant să nu oferi o atenţie profesorului.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite