Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cadou frumos de Sf Nicolae  din partea ” leoaicelor” de la Piros Security.

În această dimineață , pe stadionul din Sînicolau Mic, pe o vreme splendidă, echipa arădeană Piros Security Lioness a învins-o  pe Fortuna Becichercu Mic cu 2-0.

Cadou frumos de Sf Nicolae  din partea ” leoaicelor” de la Piros Security.
Comentează 0

Victoria arădencelor confirmă forma bună din evoluția lor sub mâna antrenorului Dan Cuedan, antrenor ce a preluat conducerea tehnică a echipei după decesul fostului antrenor Florin Bugar.În memoria acestuia s-a păstrat, înainte de fluierul de debut al arbitrului , un moment de reculegere , după 6 săptămâni de la înhumare.

A fost un meci crâncen, punctele puse în joc având valoare ridicată, mai ales pentru arădence. Conștiente de acest lucru, ” Lioness” s-au aruncat în atac și în minutul 2 obțin un penalty, la un fault al portarului oaspete, Roșu, asupra vârfului arădean Olariu. Execută precis Cristina Sucilă și 1-0.

Gazdele nu ridică piciorul de pe accelerație și în minutul 9 se consumă o nouă ocazie la poarta timișencelor, când , de la numai 6 m, azera Parlak ratează incredibil o centrare a Magdalenei Drăgan.

Jucătoarele de la Fortuna nu ajung aproape de loc în apropierea porții celor de la Piors Security, în schimb, în min. 23, impetuoasa Melisa Olariu este lansată de Cristina Sucilă, dar în încercarea ei de a loba balonul în plasă, acesta a lovit doar bara laterală a porții oaspetelor.

Golul izbăvitor  de 2-0 a venit în minutul 82, când Dumitrița Prisăcar a executat magistral o lovitură liberă directă de la aprox.20 m, mingea oprindu-se în vinclul porții celor de la Becicherec.

 O victorie ce o saltă pe ” Piros Security Lioness” pe locul al treilea în clasament.

În primăvară campionatul se va relua cu meciurile tur-retur din play-off și play-out, echipa arădeană având șansa ( cel puțin teoretică) să evolueze într-o cupă europeană
” Sunt bucuros că munca de la atrenamentele pe care le-am susținut cu aceste fete minunate, de la numirea mea ca antrenor, a dat roade. Sunt jucătoare receptive , în mai toate meciurile, dar mai ales în cel de azi, concretizându-se ideile tactice transmise de mine. Disciplina în ceea ce privește păstrarea îndatoririlor pe care le cere postul pe care evoluează, presingul permanent, indiferent de zona în care se desfășura acțiunea, sprijinul reciproc atât în fazele de atac cât, mai ales în cele de apărare, respectul reciproc atât în relațiile lor de joc, dar și față de adversar, toate au încununat nu numai victoria de azi, ci întregul parcurs în liga I feminină”, a declarat antrenorul Dan Cuedan.

” A fost un cadou frumos făcut de jucătoare și staful tehnic,  nouă celor din conducerea clubului, a fost un omagiu adus , prin jocul prestat , fostului antrenor Florin Bugar și..având în vdere că astăzi este Sfânta sărbătoare de Moș Nicolae, ne-am gândit să ne revanșăm și noi față de fete, oferindu-le fiecăreia, o primă de victorie și câte un pachet cu surprize. Bucuria acestei victorii de astăzi, victorie ce ne-a așezat pe trapta a treia a podiumului fotbalului românesc feminin este diminuată de ignoranța conducerii administrative a Aradului față de clubul nostru. Suntem singurul club care a obținut performanță  pe plan sportiv care nu a primit niciun ban din partea Primăriei, mai ales acum când va trebui să ne întărim cu câteva jucătoare valoroase”, a declarat Pavel Piroș, președintele clubului.

AC Piroș Security: Maha – Șuveț, Ancăș, Prisăcari, Marcea – Bozian, Răduc  (76 Tomescu), Sucilă – Parlak (88 Sârbovan), Olariu (65 Kugler), Drăgan (88 Prodan). Antrenor: Dan Cuedan.

Becicherecu Mic: Cosmina Roșu – Bistrian, Clara Roșu (86 Dobai), Codrescu, Heisu – Pera (53 Șodincă), Colesnicenco, Jivan, Ienovan (76 Scurtu) – Deca – Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitri: Răzvan Ladăr (Zalău) – Marius Matica (Oradea), Alina Mihoc (Arad)

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite