Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Cadou” de ziua lui Putin: Podul care leagă Crimeea de Rusia a fost aruncat în aer

”Cadou” de ziua lui Putin: Podul care leagă Crimeea de Rusia a fost aruncat în aer
Comentează 0

”Crimeea. Explozie puternică, sâmbătă dimineață, pe Podul Kerci, care face legătura dintre Rusia și peninsula ocupată. Din primele informații, un tren cu vagoane cisternă a sărit în aer, producând o deflagrație foarte mare. Partea rutieră a podului s-a prăbușit.

Potrivit Ria Novosti, explozia s-a produs în jurul orei 6.00, pe ramura de cale ferată a Podului Crimeei (Kerci). Imaginile surprinse arată un tren în flăcări pe acesta. Sursa citată mai spune că arcadele de susținere ale podului nu ar fi fost afectate, dar imaginile arată că podul rutier s-a prăbușit.

Podul Crimeei a fost construit după invadarea din 2014 a peninsulei și a fost inaugurat chiar de Vladimir Putin, în 2018. Acesta a condus personal un camion, pentru a proba soliditatea construcției. Ieri, Vladimir Putin a împlinit 70 de ani.

Podul are o lungime de 18 km pe secțiunea de cale ferată și de 17 km pe cea rutieră. De la începutul războiului, majoritatea echipamentelor militare și a forțelor destinate frontului din sudul Ucrainei au fost aduse pe acest pod, prin Crimeea, către regiunea Herson. Importanța sa este așadar una strategică atât pentru Crimeea, cât și pentru front. La două ore după explozie și prăbușirea podului rutier, autoritățile ruse au anunțat redeschiderea liniilor de feribot, între Crimeea și Rusia”.

 

(Sursa: Biziday)

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite