Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cablurile aeriene de pe 120 kilometri de străzi coboară în subteran

O companie importantă a încheiat un parteneriat cu Primăria Arad și a început lucrările la infrastructura subterană care va adăposti cablurile ce atârnă acum legate de stâlpi.

Cablurile aeriene de pe 120 kilometri de străzi coboară în subteran
Comentează 3

Primarul Gheorghe Falcă a anunțat, joi, că în cel mult trei ani cablurile aeriene de pe 120 de kilometri de străzi vor fi în subteran. Practic, un sfert din străzile orașului vor scăpa de cablurile aeriene legate de stâlpi.

“Împreună cu o companie privată, Primăria a început o acțiune de realizare a unei infrastructuri necesare pentru ca în cel mult trei ani cablurile care atârnă de stâlpi și care urâțesc aspectul orașului să fie duse în subteran”, a spus Falcă.

Vor fi realizate astfel tubulaturi subterane pe o lungime de 51,6 km de străzi principale, 22,7 km de străzi secundare și 47,2 km  de străzi din cartiere.

”Firma care va executa pe cheltuiala proprie lucrările are obligația de a reabilita infrastructura afectată de lucrări la aspectul inițial.  Astfel, trotuarele vor fi refăcute integral după amplasarea tubulaturii, străzile vor fi refăcute pe întreaga bandă de circulație afectată, spațiile verzi vor fi refăcute integral”, a mai spus primarul.

Arădenii vor fi informați asupra programării lucrărilor, coordonate cu lucrările de infrastructură derulate de administrație. 

În prezent se lucrează pe Calea Victoriei și urmează zona stadionului UTA.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite