Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cabinete medicale moderne, în școlile arădene

Cabinete medicale moderne, în școlile arădene
Comentează 1

Elevii arădeni beneficiază de tratamente stomatologice gratuite în cabinete dotate cu aparatură modernă. Primăria a început, în anul 2014, achiziția de echipamente noi pentru cele șase cabinete stomatologice școlare, ultimele două unit-uri urmând să fie livrate în acest an.

„Modul în care se prezintă astăzi aceste cabinete și calitatea serviciilor pe care le oferă sunt dovada că descentralizarea este bună. Faptul că finanțăm de la bugetul local medicina școlară este un beneficiu pentru comunitate. La fel de importantă ca asistența medicală de calitate în școli este educația pentru sănătate și dezvoltarea programelor de medicină preventivă în rândul copiilor prin aceste cabinete”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

În unitățile de învățământ din Arad funcționează 46 cabinete medicale de medicină generală (32 în şcoli şi 14 în grădiniţe) și șase cabinete medicale de stomatologie. Acestea asigură asistență medicală de celor peste 26 de mii de copii și preșcolari care sunt cuprinși în învățământul preuniversitar.

De la preluarea cabinetelor de către municipalitate, din anul 2010, sumele totale investitite din bugetul local pentru renovări și dotări cu materiale și aparatură nouă  sunt de peste 500.000 lei.

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite