Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ca în codru: patronul unei firme s-a apucat să taie copacii din apropiere care-l deranjau; vezi cu cât a fost amendat

Unii arădeni cred că orice le este permis. Patronul unei firme din Micălaca s-a convis pe propria piele că nu e aşa, atunci când s-a apucat să taie nişte copaci care-l deranjau de pe domeniul public. Acum este bun de plată. Nu de alta, dar o vorbă din popor spune că domnia şi prostia se plătesc.

Ca în codru: patronul unei firme s-a apucat să taie copacii din apropiere care-l deranjau; vezi cu cât a fost amendat
Comentează 1

„Direcția Generală Poliția Locală Arad atrage atenția cetățenilor asupra necesității de a solicita Primăriei tăierea copacilor de pe domeniul public atunci când consideră oportună o astfel de intervenție. 

Activitatea respectivă este prevăzută de Legea 24/2007- privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi precum și de Legea 46/2008 - Codul Silvic. Tăierea copacilor de pe domeniul public se realizează de către operatorul delegat pentru întreținerea spațiilor verzi, după obținerea tuturor avizelor  impuse de legislația în vigoare.

În pofida prevederilor legale susmenționate, survin în continuare situații în care locuitori ai orașului aleg să defrișeze personal domeniul public. Astfel, în ultima săptămână, a fost confirmată o sesizare telefonică de acest fel transmisă serviciului dispecerat din cadrul DGPL Arad. Un echipaj de polițiști locali din cadrul Biroului Protecția Mediului a identificat în zona Miorița o persoană juridică care a procedat la tăierea neautorizată a doi pomi aflați pe spațiul verde, adiacent punctului de lucru al firmei. Pentru nerespectarea prevederilor Legii 44/2007, agentul comercial a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5000 lei”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite