Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bugetul pe 2019 - Dragnea, discuții decisive cu primarii miercuri

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu ar fi convenit ca statul să suporte 100% cheltuielile sociale, care iniţial erau trecute în seama administraţiilor locale. Discuția decisivă între primari și președintele PSD, Liviu Dragnea,  ar putea avea loc mâine.

Bugetul pe 2019 - Dragnea, discuții decisive cu primarii miercuri
Comentează 0

Luni seară, după o întâlnire de trei ore în biroul lui Liviu Dragnea, liderii coaliției de guvernare n-au ajuns la o înțelegere, iar discuțiile vor continua. Problema: banii care se duc spre primarii. Aleșii locali și cei din UDMR sunt nemulțumiți de sumele care au fost alocate de Guvern, iar cei prezenți la întâlnire au discutat despre mai multe soluții avute în vedere. 

Finanțiștii coaliției PSD-ALDE încearcă sa gaseasca combinația perfectă dintre procentul din impozitul pe venit și cotele din TVA care se duc spre primării, astfel încăt sa rezulte o suma maximă pe cap de locuitor mai mare decât cea de anul trecut.

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget în Comitetul Executiv al PSD, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Bugetul va fi aprobat, cel mai devreme,  vineri în Guvern și urmeaza cel puțin încă o săptămână iî care sa fie discutat în Parlament.

Sursa 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite