Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bugetul Aradului a fost votat într-o şedinţă de râsu'- plânsu' a CLM

Bugetul Aradului a fost votat într-o şedinţă de râsu'- plânsu' a CLM
Comentează 0

Municipiul Arad are buget, în urma şedinţei ordinare de miercuri după-amiaza.

Pe ordinea de zi au fost nu mai puţin de 20 de proiecte de hotărâre. Primele 19 au fost votate, unele cu unanimitate, în doar 15 minute. Ultimul proiect, cel al aprobării bugetului general de venituri şi cheltuieli  s-a întins pe mai bine de o oră şi jumătate.

Nu mai puţin de 35 de amendamente au fost depuse la proiectul bugetului pentru anul 2016 de către consilierii municipali.

Doi dintre aceştia, mai precis Lia Ardelean şi Ionel Ciupe s-au făcut de râs în momentul în care au depus amendamentele. Aceştia au solicitat bani pentru proiecte cuprinse deja în bugetul pentru 2016, sau chiar pentru proiecte aprobate în anii trecuţi şi care se află în derulare, momente în care asistenţa s-a amuzat.

Lia Ardelean a cerut bani pentru Ziua Copilului în cuantum de 10 procente din banii alocaţi pentru Zilele Aradului, ceea ce ar fi însemnat 90.000 de lei.

Primarul Falcă i-a replicat să ceară o sumă de bani dar nu prin tăiere de la  Zilele Aradului şi chiar i-a propus să ceară 120.000 de lei din fondul de rezervă.

Ardelean nu a acceptat propunerea edilului-şef cu 120.000 de lei şi a insistat pe 90.000, adică o sumă considerabil mai mică.

De altfel, doar amendamentele făcute de Lia Ardelean (unul dintre acestea), Ionel Ciupe (14 amendamente) lui Marin Lupaş (unul singur) au fost respinse de CLM. Toate celelalte zeci de amendamente au fost aprobate de către legislativul local.

Trebuie menţionat faptulş că în acest buget sunt cuprinse foarte multe proiecte de infrastructură, pentru educaţie, pentru cultură şi sport. De altfel, Gheroghe Falcă a făcut o prezentare detaliată a investiţiilor ce se vor derula în baza bugetului pe anul 2016.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite