Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Botez vînătoresc la Tălagiu

Ieri a fost ultima vînătoare din acest an la mistreț pe fondul de vînătoare Grizzly, vînătoarea fiind organizată în zona Tălagiu, însă nu ultima din acest sezon de vînătoare.

Botez vînătoresc la Tălagiu
Comentează 1

S-au adunat vînătorii membrii dar și invitați, avînd și un invitat  special din Bihor care de altfel s-a dovedit foarte experimentat, împușcînd primul dintre cei trei mistreți care au căzut ieri sub focul armelor de vînătoare. De asemenea au mai fost cîțiva invitați, vînători dar și gonaci, e drept că trei dinte ei sînt mai tineri: Raul Andronic și Iova Raul, însă cel mai tinerel dintre ei,  care de altfel a fost pentru prima dată la o vînătoare, Vlăduț  Floriciu, care alături de gonacii experimentați a mers cu cîinele lui pe goană. Desigur acest lucru a fost o mare bucurie pentru el, deoarece cu greu a acceptat  tatăl său,  paznicul de vînătoare Nicușor Floriciu,  un vînător destoinic, un bun cunoscător al pădurilor și obiceiului vînatului, un om pe care se poate bizui orice  grupă de vînătoare.

Vînători, gonaci și cîini cu toții ne-am adunat înainte de a începe vînătoarea pentru instructajul necesar și obligatoriu (pentru că fără disciplină nu se poate face vînătoare) pe care D-l Director al asociației de vînătoare Ionică Marțiș  îl ține ca de obicei, înaintea oricărei vînători, și aș vrea să menționez faptul că pune un mare accent pe seriozitate la vînătoare , cere maximă atenție și disciplină, iar de băutură nici nu poate fi vorba pînă la terminarea zilei de vînătoare, și e normal să fie așa (merită tot respectul). 

S-au făcut două goane și s-au împușcat trei mistreți, unul dinte mistreți (fiind și cel mai mare)a fost împușcat de un ortac de-al nostru un timișorean simpatic , Dan Toma care ieri a vânat primul lui mistreț, ceea ce a atras după sine simpatia și felicitările ortacilor de vînătoare însă și BOTEZUL VĂNĂTORESC care i-a creat emoții, gîndindu-se cîte joarde (bețe) va primi la fund stînd aplecat peste vînatul împușcat, dar așa e obiceiul vînătoresc, așa că....a primit. Desigur  trecînd peste acest aspect, și bineînțeles peste glumele ortacilor a fost declarat "Vînător de mistreți" și felicitat de ceilalți vînători, putând fi mîndru de acest fapt, pentru că își dorea de mult să doboare un mistreț mare  și  iată că visul i s-a împlinit, chiar a împușcat un mistreț mare. Felicitări și mulți mistreți în cătarea armei de vînătoare! 

A fost o zi reușită de vînătoare, toată lumea a fost mulțumită și binedispusă pentru că deși sîntem mulți,  o parte din Pîncota și Arad iar altă parte din zona Hălmagiu și Tălagiu știm să legăm prietenii, și să socializăm, să fim oameni, să ne bucurăm împreună de ziua de vînătoare pentru că  așa e frumos, iar seara, de ce nu, un pahar de țuică și un ceaun, sau o friptură vînătorească. Desigur cel mai fericit a fost Vlăduț, micuțul nostru gonaș ,  care a fost pînă seara printre noi însă în cele din urmă oboseala și frigul de peste zi  l-au răpus, mergînd la culcare în pătucu  pregătit de mama și bunica lui dragă, însă cu sufletul  încărcat de bucurie, după prima lui zi de vînătoare la mistreți. (Am revăzut copilul din mine, la fel eram și eu cînd mă ducea tatăl meu la vînătoare, și vă spun că sînt momente ce nu le uiți NICIODATĂ).

Galerie foto (55)