Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bolnavii arădeni sunt sfătuiţi să meargă la controale de specialitate, chiar dacă internările şi operaţiile care nu reprezintă o urgenţă au fost suspendate

În medie, între 12 și 15 intervenții programate se efectuau zilnic – în această perioadă, de luni până vineri, pe secțiile de chirurgie și ortopedie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad! 


Aceste intervenții vor fi reprogramate în urma Ordinului nr. 9490, care impune, „...suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”.  

Bolnavii arădeni sunt sfătuiţi să meargă la controale de specialitate, chiar dacă internările şi operaţiile care nu reprezintă o urgenţă au fost suspendate
Comentează 0

„Prevederile acestui ordin nu afectează pacienții care se prezintă cu afecțiuni medicale care necesită intervenții chirurgicale în regim de urgență însă, pentru următoarele 30 de zile medicii nu mai pot efectua intervenții chirurgicale programate. Îndemn arădenii, care suferă de diferite afecțiuni medicale, să se prezinte la un consult medical de specialitate și să nu aștepte acasă deoarece boala se poate agrava. Medicii spitalului vor efectua investigațiile medicale pentru fiecare pacient iar dacă în urma evaluării pacientul necesită intervenție de urgență, aceasta se va efectua, de îndată”, a explicat dr. Lenuța Timiș, director medical interimar SCJU Arad.

Fotografia are rol ilustrativ

Sursa foto: sidemed.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite