Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Boca (PNL): Nu mai este nevoie de serviciul de salubritate, de acum înainte arădenii pot să își arunce gunoaiele în fața sediului PSD!

Boca (PNL): Nu mai este nevoie de serviciul de salubritate, de acum înainte arădenii pot să își arunce gunoaiele în fața sediului PSD!
Comentează 0

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local Municipal, consilierii PSD au refuzat, din nou, să voteze un punct de pe ordinea de zi, foarte important pentru arădeni, și anume Proiectul de hotărâre nr 341/2016 privind unele măsuri pentru asigurarea continuității serviciului public de salubrizare menajeră în municipiul Arad. Viceprimarul Călin Bibarț spune că s-a săturat ca PSD-ul să acționeze strict politic în ceea ce privește deciziile administrative și că este cazul ca aceștia să își asume răspunderea pentru faptul că sunt mereu împotriva oamenilor: După cum probabil știți, am avut astăzi ședință de Consiliu pe un subiect foarte important pentru viața de zi cu zi a arădenilor, și anume prelungirea, pe o scurtă perioadă de timp, a contractului de salubrizare, un contract vechi care de-a lungul anilor a fost întotdeauna prelungit la propunerea administrației. Pe acest domeniu, tot ce înseamnă alte proiecte, atât în Arad, cât și în țară sunt blocate, fiind contestate în diferite faze de lucrări. Așa că este singura variantă care a fost asumată de către tot spectrul politic și toți consilierii, când s-a mai prelungit contractul de salubrizare, acum 6 luni, în speranța că se vor debloca procesele în care sunt prinse aceste proceduri.

În cursul zilei de ieri, în comisii s-au explicat toate variantele pe care le avem în această situație, de către juriști și de către echipa tehnică. Toți consilierii au votat pentru în comisii, inclusiv social-democrații, iar azi în plen am avut surpriza să constatăm că în afară de PNL, UDMR și consilierul independent Lupaș, cei de la PSD s-au abținut de la vot, invocând diverse motive false, precum faptul că firma cu care s-ar prelungi acest contract, și anume Polaris, nu ar dori continuarea acestei colaborări. Astfel că, pentru câteva minute am suspendat ședința și domnul director de la Polaris a fost convocat la discuțiile din plenul CLM. I-am pus o întrebare scurtă: doriți șă prelungim acest contract pentru o perioadă astfel încât să nu lăsăm Aradul îngropat în gunoaie? Răspunsul reprezentantului Polaris a fost unul pozitiv. Am supus din nou la vot, din nou PSD-ul a refuzat să voteze. Chiar dacă PNL împreună cu UDMR au majoritate în Consiliu, pentru acest proiect erau nevoie de 2 treimi ca să se aprobe, așa că era necesar și votul PSD. Nefiind obținute cele 2 treimi de voturi necesare, deși celelalte formațiuni politice au votat pentru că au înțeles gravitatea situației, fără votul PSD proiectul s-a blocat. Trebuie să găsim o soluție pentru că arădenii nu merită să rămână în gunoaie.

Vreau să adresez public o întrebare domnului senator Fifor și domnului președinte al PSD Arad, Căprar: domnilor, vă asumați politic și administrativ votul consilierilor dvs din ședința de astăzi? Aștept un răspuns clar cu da sau nu, pentru că arădenii merită să știe concret cine este de vină pentru îngroparea Aradului în deșeuri. a încheiat viceprimarul Aradului, Călin Bibarț.

Consilierul PNL, Bogdan Boca, este revoltat de faptul că PSD-ul acționează constant împotriva arădenilor și consideră că este un act de lașitate din partea social-democraților ca după refuzul de a vota săptămâna trecută punctul de pe ordinea de zi referitoare la situația CET, să le refuze azi, oamenilor din Arad, dreptul de a beneficia de o continuitate a serviciilor de salubritate: Este pentru a doua oară într-o săptămână când consilierii PSD refuză să își exercite votul cu care au fost însărcinați de către arădeni la alegerile locale din iunie. De două ori s-a supus la vot punctul de pe ordinea de zi prin care să se continue serviciul de salubrizare a municipiului Arad, și de două ori, consilierii PSD au refuzat să voteze. Este inadmisibil să acționezi, în calitate de consilier local, împotriva oamenilor. Dacă săptămâna trecută PSD-ul avea de gând să lase arădenii fără căldură, acum vor să îi lase și îngropați în gunoaie.

Nici nu vreau să îmi imaginez în ce țară și oraș am trăi dacă PSD-ul ar lua deciziile. Am sta în frig, în mizerie și la mila statului care nu ar face nimic pentru cetățeni. Le propun colegilor mei PSD din Consiliu, ca soluție optimă, având în vedere că nu au fost de acord cu altă variantă, ca arădenii să arunce gunoaiele în fața sediului PSD de acum înainte. Oamenii din Arad au dreptul la o administrație care acționează în favoarea lor, nu nevoie de un grup de consilieri care joacă după cum cântă Fifor și Căprar.  Prin urmare, le cer public, consilierilor PSD, demisia de îndată, iar celor doi conducători ai social democraților din Arad, domnul Fifor și Căprar, le cer să retragă sprijinul reprezentanților PSD din Consiliul Local Municipal. a încheiat președintele de ședință din CLM, liberalul Bogdan Boca.

Comunicat de presă PNL Arad


Scrie un comentariu

trimite