Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Blocurile de gheață au avariat podul de la Trei Insule

Un ponton s-a scufundat parțial după ce a fost lovit de sloiurile plutitoare, iar podul s-a înclinat. Autoritățile afirmă însă că oamenii nu au rămas izolați.

FOTO | Blocurile de gheață au avariat podul de la Trei Insule
Comentează 0

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au condus la topirea sloiurilor de pe Mureș, iar blocuri mari de gheață au izbit pontoanele podului de la Trei Insule. Aceasta este foarte fragil, având nevoie de reparații capitale, însă an de an insularii, reuniți într-o asociație, îl repară cum pot.

Unul dintre pontoane s-a scufundat parțial, iar două cabluri s-au rupt, ceea ce a condus la înclinarea podului. Acesta putea fi traversat, însă nu prezenta mare încredere pentru localnici, astfel că doar cei mai curajoși l-au traversat luni și marți.

Localnicii nu au rămas izolați, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au precizat că majoritatea celor de pe insulă dețin și bărci.

Podul a fost reparat marți după-amiază, de către insulari, însă nu va mai fi folosit pentru multă vreme. Peste câteva luni, fostul pod plutitor al Ștrandului Neptun va fi donat de municipalitate asociației insularilor.

Pe timp de iarnă, aproximativ o sută de arădeni locuiesc pe insulă, chiar dacă aceasta este una de agrement și prezintă mari riscuri de inundare.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite