Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 148

Bilanțul deceselor cauzate de epidemia de gripă a ajuns la 148, dar ”activitatea gripală” a scăzut în ultimele zile, potrivit INSP. 

Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 148
Comentează 0

Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 148, după ce Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat un nou deces confirmat cu virus gripal.

Femeia în vârstă de 50 de ani din Suceava a murit joi din cauza gripei, ea având condiții medicale preexistente și nefiind vaccinată, potrivit Institutului de Sănătate Publică.

Activitatea gripală a avut totuși un trend descrescător în săptămâna 11 - 17 februarie, menţinându-se în continuare peste nivelul aşteptat şi cu extindere naţională, iar numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrat la nivel naţional a fost de 97.930, informează joi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Potrivit INSP, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 45%.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 97.930, cu 27,4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (134.992) şi cu 5,8% mai mic decât cel din săptămâna anterioară (103.996), relevă sursa citată.

S-au înregistrat la nivel naţional 1.534 de cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării. Au fost înregistrate, de asemenea, 45 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu 24 mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi la fel ca în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite