Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanț negru: 44 de morţi la Colectiv. Trei dintre răniți au decedat duminică

Bilanț negru: 44 de morţi la Colectiv. Trei dintre răniți au decedat duminică
Comentează 0

12 persoane persoane au murit sâmbătă și duminică, în urma tragediei din Club Colectiv. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 44. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca, a explicat pentru Realitatea TV că pentru victimele incendiului începe o săptămână critică, fiind aşteptat "un număr important de decese".

La Spitalul Militar sunt internaţi în acest moment 9 răniţi, dintre care 2 la secţia de Terapie Intensivă, iar 7 la secţia de Chirurgie plastică, a precizat dr. Florentina Ioniţă.

În cursul zilei, cei doi pacienţi de la Terapie Intensivă ar putea fi, de asemenea, transferaţi la secţia de Chirurgie plastică.

"Cei 2 pacienţi de la Terapie Intensivă sunt evaluaţi şi considerăm că starea lor generlă e stationară şi pot fi transferaţi. Mai mult de jumătate din pacienţi au stare gravă, dar nu să le puna viaţa în pericol", a precizat dr. Ioniţă.

 Bilanţul morţilor a ajuns la 44, după încă o victimă a incendiului din Colectiv a murit duminică dimineaţa. Aceasta se afla internată la Spitalul de Arşi din Capitală.

 La spitalul Bagdasar-Arseni mai sunt internate 15 victime ale incendiului din clubul Colectiv: 10 răniţi - la secţia de Terapie Intensivă, dintre care 4 în stare critică, 4 în stare foarte gravă şi 2 în stare gravă, iar alţi 5 pacienţi - în secţia de Chirurgie plastică.

"Pacienţii care necesită intervenţie chirugicală sunt operaţi, se face tot ce e posibil pentru ca cei care sunt sub îngrijirea noastră să primească tot ce e mai bun. Pacienţii care sunt pe etaj, în secţia de Chirurgie plastică, au evoluţie bună şi sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să meargă spre casă. (...) Majoritatea pacienţilor sunt stabilizaţi, urmează procedurile chirurgicale necesare etapei următoare şi putem să fim optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lor ", a explicat Andrei Mircea Carantino, șeful Secției Chirurgie Plastică.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, în cursul zilei de duminică vor fi transferaţi doi pacienţi de la Terapie Intensivă, iar "activitatea îşi continuă cursul normal": "Medicii au început să panseze la 7 dimineaţa, iar în paralel se desfăşoară şi activitatea normală a spitalului. Din punct de vedere administrativ şi al organizării, s-au perfectat actele necesare pentru transferul în străinătate, s-au asigurat mijloacele terapeutice şi accesul la 4 săli de operaţie. Lucrăm cu suficient personal, dar asta datorită activităţii în mare parte voluntare a angajaţilor noştri. Beneficiem şi de ajutorul unor colegi din ţară. Este asigurată intreaga logistică terapeutică."

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite