Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BILANȚ îngrijorător. GRIPA a mai făcut o victimă: numărul total al deceselor a ajuns la 20

Gripa a făcut încă o victimă, duminică fiind înregistrat decesul unui bărbat în vârstă de 68 de ani, din judeţul Galaţi. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 20.

BILANȚ îngrijorător. GRIPA a mai făcut o victimă: numărul total al deceselor a ajuns la 20
Comentează 0

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, bărbatul în vârstă de 68 ani, din judeţul Galaţi, a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, avand condiții medicale preexistente.
 
Nu se ştie dacă bărbatul fusese sau nu vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara, vineri, că "suntem la un pas de epidemie". Doar vineri au fost confirmate şapte decese provocate de gripă.

"Suntem în pragul unei epidemii. Săptămâna trecută numărul de cazuri confirmate a depășit numărul de cazuri estimate", a spus ministrul Sănătății. 

"Dacă avem trei săptămâni epidemice, putem declara epidemie. Situația este îngrijorătoare, estimăm o creștere a numărului de cazuri", a mai spus aceasta.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite