Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Beneficiile coloratului pentru copii, adolescenți și adulți

Aveți copii anxioși sau agitați, acasă sau în sala de clasă? Adolescenții dvs. par incapabili să adoarmă la o oră decentă, în fiecare seară? Vă simțiți copleșit, suprasolicitat și obosit? Investiți în câteva planșe de colorat și creioane de bună calitate. Coloratul este o activitate ritmică care calmează creierul de toate vârstele și oamenii de toate abilitățile.

Comentează 0

Un lucru grozav la colorat este că, spre deosebire de alte hobby-uri, există un nivel scăzut de efort pentru a începe. Puteți scoate cartea de colorat și creioanele oriunde și sunteți gata să începeți. Fără indicații de citit și urmat. Nu sunt necesari pași de finalizat, într-o anumită succesiune. Coloratul este doar o distracție relaxantă și fără probleme, pentru a fi savurată singur sau cu prietenii.

Planșele de colorat pentru adulți ajută o mulțime de persoane. Unele colorează în confortul propriei case și preferă să fie singure. Alte persoane consideră că coloratul cu un grup de prieteni, la un centru comunitar, bibliotecă, restaurant sau în casele celuilalt este ideală.

Stările relaxante pot duce la mai multe discuții despre subiecte importante. Dacă sunteți părinte, de ce să nu încercați să colorați împreună ca familie și să experimentați beneficiile de relaxare pe care vi le aduce? În plus, s-ar putea să descoperiți că aceste tipuri de momente se pretează conversației și conexiunilor, pe care nu le-ați planificat.

Beneficiile coloratului, pentru copii

O postare foarte informativă intitulată „10 beneficii ale paginilor de colorat pentru psihologia și dezvoltarea copiilor” enumeră următoarele avantaje ale coloratului:

  1. Îmbunătățește abilitățile motorii

  2. Îi pregătește pentru școală

  3. Stimulează creativitatea

  4. Contribuie la o mai bună scriere de mână

  5. Învață conștientizarea, recunoașterea și discernământul culorilor

  6. Îmbunătățește concentrarea și coordonarea mână-ochi

  7. Ajută la cunoașterea limitelor, structurii și conștientizării spațiale

  8. Îmbunătățește încrederea și stima de sine

  9. Ajută la exprimarea de sine

  10. Ajută la ameliorarea stresului

Beneficiile coloratului, pentru adulți

  1. Reduce stresul și sporește claritatea mentală.

  2. O modalitate plăcută de a vă relaxa acasă, care nu necesită îmbrăcăminte specială, echipament sau taxe de membru.
  3. Coloratul are puterea de a concentra creierul în mod similar cu meditația.
  4. Pentru persoanele cărora le este greu să mediteze, coloratul unei planșe pentru adulți ajută la inducerea aceleiași stări meditative.
  5. Cercetările sugerează că coloratul poate ameliora stresul, poate ajuta la relaxare, poate crește creativitatea, chiar ajută la îmbunătățirea somnului și a atenției.
  6. O modalitate fără electronice de a petrece puțin timp înainte de a stinge luminile, care nu vă va perturba nivelul de melatonină, astfel încât să puteți dormi mai bine.
  7. Promovează creativitatea și gândirea flexibilă.
  8. Coloratul este meditativ, ne permite să ne concentrăm cu atenție asupra unui singur lucru la un moment dat, pentru a ne îndepărta de distragerea cauzatoare de stres.

Cărțile de colorat pentru adulți apar pe listele de bestseller, pe măsură ce tendința se răspândește la nivel național. Această practică, odată considerată singulară, devine acum o activitate socială.

Recent, un grup de veterani au descoperit avantajele terapeutice ale coloratului. Organizate de Wounded Warrior Project (WWP) ca parte a programului Alumni, astfel de evenimente creează sprijin prin experiențe comune. Mulți veterani ai serviciului armat se confruntă cu provocări similare, adaptându-se la rănile lor și la viața civilă; participând la aceste evenimente, veteranii învață că nu sunt singuri în lupta lor.

Beneficiile pentru sănătate ale coloratului depășesc relaxarea, atenuând, de asemenea, stresul și anxietatea. Studiile indică faptul că exercițiile de colorat îmbunătățesc abilitățile motorii fine și antrenează creierul să se concentreze. Au fost, de asemenea, terapeutic pentru cei care trăiesc cu tulburări de stres post-traumatic (PTSD).

Veteran în Armată și Alumn al WWP, Lorrie Briscoe a declarat: „Aceasta a fost prima mea experiență cu coloratul pentru adulți și m-a dus înapoi în copilărie, într-o lume fără griji. A fost calm și liniștit, în afară de a decide ce culoare să folosesc pe ce parte a imaginii.”

De ce îi ajută pe unii oameni, dar nu pe alții?

Un articol foarte informativ despre cărțile de colorat pentru adulți a fost scris de către echipa Brain and Spine. În acest articol, ei citează un psiholog clinic pe nume Scott M. Bea, Psy.D.

Coloratul pentru adulți nu relaxează pe toată lumea. Depinde de individ și de experiențele lor anterioare. Dr. Bea suspectează că, cu cât o persoană se bucură mai mult de colorat în copilărie, cu atât este mai probabil să răspundă pozitiv la aceasta, ca adult. „A fost impresia mea că adulții aleg variante de activități pe care le-au iubit în copilărie, pentru recreațiile lor pentru adulți”, spune el.

Ați observat că stilul dvs. de viață cu ritm rapid vă afectează sănătatea mentală și fizică? Copiii, ca și dumneavoastră, au probleme să se relaxeze seara și nu pot dormi bine? Încercați să combateți stresul cu pachete de creioane și planșe de colorat noi. Ce ar putea fi mai simplu și mai ușor, pentru a vă ajuta întreaga familie să se relaxeze și să-și reîncarce bateriile?


Scrie un comentariu

trimite