Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Beneficiile clorofilei din compoziția produselor cosmetice

Potrivit grupului NPD din cauza virusului COVID-19 - 22% dintre femei  și-au schimbat obiceiurile de îngrijire a pielii reorientându-se către produsele sigure pe bază de ingrediente naturale. În același timp, tot mai mulți consumatori studiază cu atenție compoziția produselor cosmetice https://makeup.ro înainte de a le achiziționa.  În ultima perioadă au fost dezvoltate  pe larg diverse remedii cosmetice pe bază de clorofilă, care garantează un rezultat pe măsura așteptărilor.

Beneficiile clorofilei din compoziția produselor cosmetice
Comentează 0

Ingredientul antioxidant stimulează regenerarea celulară,  menține nivelul optim de umiditate în celule, calmează și reduce inflamația. În plus, peste 45% dintre consumatori folosesc în mod activ remedii cosmetice pe baza acestui component, pentru că este bogat în primul rând în vitamina E și hidratează perfect pielea.  

Produse cosmetice pe bază de clorofilă: proprietăți și beneficii

Clorofila este un pigment vegetal care absoarbe lumina în timpul fotosintezei și conferă o sursă inepuizabilă de energie. Suplimentul este prezent în legumele verzi, cum ar fi: broccoli, varză, sparanghel, spanac, spirulină, fasole verde, mazăre și ceai matcha. Este amuzant, dar se pare că trendul pentru verde a ajuns și aici! Clorofila este bogată în vitaminele A, C, E și K și este utilizată în calitate de antioxidant. Produsele cu clorofilă au efecte antiinflamatorii și combat apariția primelor semne ale îmbătrânirii.

Clorofila împotriva acneei

În procesul de tratare a acneei, se folosește un derivat al clorofilei, clorofilina. Conține cupru, datorită căruia starea pielii este semnificativ îmbunătățită.

Această componentă normalizează activitatea glandelor sebacee, strânge porii, combate apariția aspectului lucios și contribuie la reducerea erupțiilor.

Clorofilă pentru vindecarea rănilor

Proprietățile de vindecare a rănilor ale clorofilei au fost demonstrate la începutul anilor '50. Apoi, primele studii au demonstrat acțiunea sa în lupta împotriva infecțiilor.

Clorofila împotriva mirosurilor neplăcute

Deoarece bacteriile sunt principala cauză a mirosurilor neplăcute, clorofila este adăugă în compoziția deodorantelor și a apelor de gură. Astfel, produsul nu doar maschează aroma, ci împiedică apariția acesteia. 

Clorofila este o componentă unică care se găsește în plantele verzi. Definiția științifică a clorofilei este pigmentul verde care este hrana plantelor prin procesul de fotosinteză. Proprietățile funcționale ale clorofilei sunt foarte asemănătoare cu funcția sângelui din corpul uman.

Ce beneficii oferă clorofila din compoziția produselor cosmetice?

-Are efect antioxidant.

-Protejează împotriva radicalilor liberi, revitalizează și activează celulele pielii.

- Accelerează vindecarea rănilor.

-Stimulează biosinteza proteinelor, inclusiv a colagenului și elastinei.

-Crește elasticitatea pielii și îmbunătățește aspectul acesteia.

- Accelerează procesul de epitelizare a leziunilor cutanate fără cicatrici.

-Este un antibiotic natural - curăță pielea de erupțiile pustulare și alergice.

-Un efect bun se obține atunci când clorofila este utilizată în producția de săpun. Principalele cerințe pentru acest produs de igienă sunt îndepărtarea tuturor impurităților și neutralizarea mirosurilor biologice. Introducerea derivaților de clorofilă în săpun oferă un efect bactericid.

Produsele cosmetice pe bază de clorofilă oferă un efect fotoreductiv, ceea ce consolidează starea generală a epidermei și lasp un aspect radiant  al pielii.


Scrie un comentariu

trimite