Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BCCO Timișoara a descins în zeci de spații din Caraș, Timiș și Arad; sunt vizați contrabandiștii de țigări / UPDATE: Arădenii se ocupau de aprovizionare

Polițiștii din cadul Brigăzii de Combatere a Crime Organizate (BCCO) Timișoara au declanșat, în această dimineață, una dintre cele mai ample operațiuni împotriva contrabandiștilor de țigări. Sub coordonarea DIICOT, au descins, în același timp, la 32 de locații din Caraș Severin, Timiș și  Arad pentru a executa 30 de mandate de aducere, scrie pressalert.ro.

BCCO Timișoara a descins în zeci de spații din Caraș, Timiș și Arad; sunt vizați contrabandiștii de țigări / UPDATE: Arădenii se ocupau de aprovizionare
Comentează 0

Update 1 Arădenii se ocupau de aprovizionare

„La data de 04.06.2020, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraş – Severin împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin au efectuat un număr de 32 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracţiunii de contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza municipiului Reșița și orașului Bocșa s-au constituit două grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări. Scopul membrilor grupărilor era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din municipiul Reșița și orașul Bocșa.
Pe parcursul monitorizării celor două grupări s-a constatat o preocupare permanentă a membrilor de a identifica atât surse noi de aprovizionare, convenabile ca preţ, cât şi extinderea pieţei de desfacere. Specific acestor grupări era faptul că acţionau pe mai multe paliere, prezentând elementele specifice unui grup infracţional organizat. Pe întreaga perioadă a monitorizării celor două grupuri infracţionale, s-a constatat un caracter de permanență al actelor infracţionale, o ritmicitate şi un mod de lucru care atestă clar că actele infracționale nu erau spontane, rezultatul unor decizii singulare, de moment, ci rezultatul unor înţelegeri prealabile şi a unor cutume formate pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale.
Astfel, piaţa neagră a ţigărilor neaccizate de pe raza municipiului Reşiţa şi oraşului Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale.
Ambele grupări infracţionale funcţionau pe acelaşi schelet, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderul grupului, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori, şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând elemente comune între cele două grupări infracţionale organizate atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală.
Pe parcursul monitorizării grupărilor infracționale organizate au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 țigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.
Până la acest moment, în urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale al I.P.J. Timiș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin și  Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.


Investigațiile au scos la iveală că în Reșița și Bocșa acționează două rețele specializate în traficul cu țigări de contrabandă, extrem de bine organizate. Marfa era adusă din Serbia și din Ucraina, iar apoi distribuită celor care se ocupau de comercializarea țigărilor. Liderii celor două grupări colaborau pentru a nu rămâne fără țigări de contrabanda.

Citiți mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2020/06/operatiune-de-proportii-diicot-impotriva-contrabandistilor-de-tigari-politistii-de-la-crima-organizata-au-descins-zeci-de-locatii-din-trei-judete/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite