Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bate vânt de la ”Oradee”...

Bate vânt de la ”Oradee”...
Comentează 0

 

La care aș adăuga și ” Bate VAR de la Oradea” pentru ca tabloul meciului de ieri în care UTA a terminat la egalitate ,2-2, în meciul cu Rapid București, să fie complet.

Unul dintre meciurile cu cele mai vechi tradiții din fotbalul românesc s-a disputat vineri seara într-un decor de toată rușinea . Sistemul de iluminare primitiv, terenul de joc de liga a treia, VAR-ul....de râsul tuturor, chiar și al comentatorilor bucurșteni din redacția Digisport-ului.

UTA , susținută din nou frenetic din tribune, a jucat bine, dar parcă atunci când spunem ” bine”, parcă o zicem cu jumătate de gură.

Rednic se plângea înaintea partidei de faptul că îi lipsesc oameni din atac, însă cea care a dezamăgit ieri, a fost apărarea. Au fost necesare două apăsări pe accelerație , din partea oaspeților, pentru ca Petrilă să ” împietrească” picioarele celor patru apărători și să-l servească pe ” de neopritul” Funsho . ”Piatra” cea mai grea a lovit-o pe UTA în ultimul minut al primei reprize, repriză în care vântul de Oradea bătea împotriva bucureștenilor. Chiar și cei aflați în studioul DigiSport , prevedeau o repriză a doua grea pentru UTA, alături de Petrila, Funsho, , Oaidă , Albu...și ceilalți rapidiști, alăturându-se și vântul.

Ei....curios, dar același vânt l-a ajutat enorm pe Ofosu (penibil până în acel moment). Mingea trimisă de Abeid părea că va părăsi suprafața de joc, însă vântul și-a adus aminte că UTA este o echipă ardeleană și o oprește înainte de a părăsi suprafața terenului. Apărătorii giuleșteni se opresc , Ofosu o trimite în fața porții de unde Lukassen o trimite simplu în plasă, stabilind scorul final de 2-2.

Ca să nu fie mai prejos ca vântul, VAR-ul s-a gândit să iasă și el în evidență.

În minutul 42, Stolnik trage la poartă , iar fundașul giuleștean Borza, respinge .

La VAR, acțiunea nu se consideră finalizată cu gol, demonstrația prezentată telespectatorilor fiind un rudimentară , reluările televiziunii fiind prezentate doar dintr-un singur unghi, cel care lasă dubii.

Nu mă leg de arbitrul Feșnic, nici măcar de asistent, deoarece indiferent ce gândeau sau ce au văzut aceștia, de teamă sau din atribuțiuni, ei au lăsat jocul să continue, sperând ca VAR-ul să elucideze faza.

Suspectă perioada scurtă de analiză, în comparație cu minutele întregi necesare pentru a elucida o poziție de ofsaid din alte meciuri.

Fotbalul românesc este de râsul curcii privind dotarea VAR-ului și mai ales , pregătirea oamenilor care-l folosesc.

După analiza făcută în studioul Digisport, bineînțeles din alt unghi, se vede și se demonstrează clar că golul a fost valabil.

De ce nu ne-au prezentat și cei din cabina VAR derularea fazei din același unghi?

În rest, povești ce se duc pe calea.... vântului

Haide UTA!

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text

Îmi place

Comentează

Distribuie

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite