Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bani pentru cercetări arheologice şi studii tehnice pentru reabilitarea Cetăţilor Şoimoş şi Şiria!

Consiliul Judeţean a alocat sume importante pentru realizarea studiilor necesare în vederea accesării fondurilor europene pentru reabilitarea Cetăţilor Şoimoş şi Şiria. Lucrările finanţate vor presupune studii complexe – topografice, cadastrale, geotehnice, inclusiv intervenţii de natură arheologică, fără care nu se poate realiza nici o investiţie la aceste cetăţi.

Bani pentru cercetări arheologice şi studii tehnice pentru reabilitarea Cetăţilor Şoimoş şi Şiria!
Comentează 1

Investiţiile în cele două Cetăţi, preluate de Consiliul Judeţean, au fost încă de anul trecut incluse în buget. Pentru obţinerea finanţării din fonduri europene sunt necesari mai mulţi paşi. Anunţul de intenţie a fost publicat în luna decembrie. Banii alocaţi acum nu includ doar studiile de fezabilitate şi proiectul tehnic, ci şi cercetarea arheologică preventivă, ridicările topo, cadastru şi studiu geotehnic. Cele două Cetăţi se află în stadiul de procedură tehnică, licitaţie, iar ofertele se vor deschide în 23 martie. Trebuie să ţinem cont că sunt puţini specialişti în ţară care pot efectua asemenea intervenţii de natură arheologică, mai ales că şi natura reliefului este una destul de dificilă”, a declarat arh. Dana Popescu, director executiv adjunct la Direcţia de Investiţii a Consiliului Judeţean Arad.

Consiliul Judeţean doreşte reabilitarea celor două cetăţi, Şoimoş şi Şiria, din fonduri europene, pentru a fi incluse în patrimoniul istoric al judeţului Arad, cât şi în circuitul turistic, ca puncte de atracţie.

Comunicat CJ Arad


Scrie un comentariu

trimite