Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bani alocați pentru transportul în comun

În bugetul municipiului Arad sunt prevăzute sume care vor fi alocate modernizării sistemului de transport public, în principal documentației necesare pentru demararea unor astfel de proiecte. Începând cu acest an, s-a aprobat achiziția lucrărilor pentru amenajarea stațiilor de autobuz din municipiu. Pentru inițierea procedurii s-a propus alocarea sumei de 2.000 mii de lei pentru „Amenajarea stații de autobuz în municipiul Arad”.

Bani alocați pentru transportul în comun
Comentează 0

Modernizarea liniilor de tramvai și a rețelei de contact a început în anii anteriori, lucrările fiind finanțare pe proiecte pentru care finanțarea s-a asigurat din mai multe surse.

În vederea continuării acțiunii de modernizare a liniilor pe tronsoanele nereabilitate au fost aprobate documentații tehnice pentru care în acest an se achiziționează proiectele tehnice sau se plătesc avizele solicitate. Pentru alocarea sumelor necesare, au fost propuse următoarele sume: 535 mii de lei pentru „Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad - tronson I- Piața Podgoria - Pasaj Micălaca - Micălaca Zona III”; 400 mii de lei pentru „Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad - tronsonul II - strada Făt Frumos - bucla Făt Frumos”; 10 mii de lei pentru „Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad - tronsonul III - Calea Radnei de la Pasaj Micălaca la strada Renașterii.

Proiectul „Modernizare sistem de transport public cu tramvaiul în municipiul Arad - tronsonul strada Pădurii (între strada Abatorului și strada Condurașilor)” a avut la bază un studiu de trafic care a inclus calculul de date de trafic pentru toate obiectele proiectului , respectiv modernizare linie tramvai, modernizare tramvaie, e-ticketing și achiziție 8 tramvaie capacitate medie. Având în vedere obținerea finanțării în cadrul POR 2014-2020, precum și modificarea unor indicatori de proiect va fi efectuată actualizarea studiului de trafic inițial. În acest sens, s-a solicitat suma de 35 de mii de lei pentru „Actualizare studiu de trafic pentru Proiectul Modernizare sistem de transport public cu tramvaiul în municipiul Arad - tronsonul strada Pădurii (între strada Abatorului și strada Condurașilor)”.

 


Scrie un comentariu

trimite