Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BACALAUREAT 2016. A început SESIUNEA A DOUA a examenului de Bacalaureat

BACALAUREAT 2016. Sesiunea de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a început, marţi, 16 august, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Cele două probe se desfăşoară în intervalul 16-17 august, anunţă Ministerul Educaţiei.

BACALAUREAT 2016. A început SESIUNEA A DOUA a examenului de Bacalaureat
Comentează 0

BACALAUREAT 2016. Sesiunea de toamnă. La sesiunea a doua a examenului de BACALAUREAT 2016 s-au înscris peste 42.000 de absolvenţi de liceu.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română şi în limba maternă sunt urmate, între 17 şi 19 august, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), urmând ca ultima probă orală -  evaluarea competenţelor digitale (proba D) - să se deruleze în zilele de 18 şi 19 august.

BACALAUREAT 2016. Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute, precizează MENCS.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

BACALAUREAT 2016Sesiunea a doua. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Pentru susţinerea examenului de BACALAUREAT 2016 în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenţi de liceu, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Dintre aceştia, 27.848 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.413 candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 42.261 de elevi înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 39.815 - zi, 1.027 - seral şi 1.419 - frecvenţă redusă.

BACALAUREAT 2016. În prima sesiune a examenului de Bacalaurat 2016 au fost declaraţi respinşi 41.037 de candidaţi, din toate promoţiile.

BACALAUREAT 2016Sesiunea a doua. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
a) susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
b) susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

BACALAUREAT 2016. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, arată MENCS.

BACALAUREAT 2016. Sesiunea a doua. Calendarul probelor scrise 

Examinările scrise din a doua sesiune încep luni, 22 august, cu proba la Limba şi literatura română - proba E)a), şi continuă marţi 23 august cu proba E)b) - Limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba E)c) – proba obligatorie a profilului.

Testele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d).

BACALAUREAT 2016. Sesiunea a doua.  Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 - 20.00) au loc în data de 29 august.

BACALAUREAT 2016. Sesiunea a doua. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite