Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aviz pentru construirea sediului de medicină legală

Proiectul de construire a noului sediu al Serviciului de Medicină Legală de la Arad a fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, a anunțat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.   

Aviz pentru construirea sediului de medicină legală
Comentează 0

„Așteptăm ordinul de ministru pentru începerea licitației de achiziție a lucrărilor. Valoarea totală a obiectivului este de 30 de milioane de lei, sumă din care 29 de milioane de lei va fi finanțată de Compania de Investiții. 1,2 milioane de lei o reprezintă contribuția Consiliului Județean Arad. Noi am realizat deja proiectul tehnic, am obținut autorizația de construcție”, a subliniat Iustin Cionca.

Sediul Medicinii Legale va fi pe strada Vincențiu Babeș. Prin realizarea acestui nou corp de clădire se va asigura un spațiu modern și eficient, bine dotat, corespunzător desfășurării activității medico-legale. „Actualmente, spațiul destinat activității medico-legale, laborator toxicologie și anatomie patologică este inadecvat, iar activitatea de prosectură se desfășoară în spațiul pus la dispoziție de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv spațiul comun cu Morga Serviciului de Anatomie Patologică. Serviciul Județean de Medicină Legală Arad nu are o sală proprie de autopsie care să fie dotată corespunzător și implicit nu este asigurat un minimum de protecție a personalului. La noul sediu toate aceste neajunsuri vor fi corectate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite