Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avion ieşit de pe pistă în momentul aterizării, pe aeroportul din Cluj. Imagini cu aeronava

Un avion al companiei Blue Air a ieşit de pe pistă în momentul aterizării pe aeroportul din Cluj. Aeronava nu a fost avariată, dar aeroportul a fost închis până la mutarea avionului din locul în care a ajuns ca urmare a derapării. Potrivit conducerii aeroportului, condiţiile de terizare erau bune şi încă nu se ştie cauza incidentului, cu toate că pista era acoperită cu zăpadă.

Avion ieşit de pe pistă în momentul aterizării, pe aeroportul din Cluj. Imagini cu aeronava
Comentează 0

O aeronavă Blue Air care venea de la Dublin şi a aterizat la Cluj-Napoca puţin după ora 8.00 a ieşit de pe pistă. Incidentul s-a produs după ce aeronava nu a mai putut fi controlată, iar aceasta a ieşit de pe pista care are 2.100 de metri.

Din primele informaţii, la bordul aeronavei se aflau în jur de 100 de persoane. Aparatul nu a fost avariat, însă nu se ştie nimic despre starea pasagerilor şi a membrilor echipajului.

Incidentul a fost confirmat de directorul aeroportului din Cluj Napoca, David Ciceo.

Fratele unuia dintre pasagerii din avion dă vina pe autorităţi pentru incident. "Din cauza nepasarii autoritatilor s-a intamplat ce s-a intamplat, din cauza nedeszapezirii pistei. Fiind zapada prea mare, pilotul a vazut ca nu se opreste avionul si au ajuns pe camp. Oamenii s-au speriat, acum asteapta sa vada daca ii ia alta aeronava".

David Ciceo, directorul aeroportului din Cluj, David Ciceo, a declarat că aeronava nu a fost avariată. Condiţiile de aterizare erau bune, a precizat oficialul aeroportului, adăugând că se iau masuri pentru scoaterea aeronavei şi redeschiderea aeroportului.

"Pasagerii au fost debarcati, sunt acum in aeroport. Pista era buna, franarea era 3, la 1 si 2 este interzisa aterizarea. Ministerul Transporturilor va face o investigatie. Avionul a ieşit de pe pistă aproximativ 20 de metri. Aeroportul este inchis pana vom scoate aeronava. Va dura maximum 3 ore. In acest timp avem 2 zboruri ale companiei Tarom de la Bucuresti, dar vor fi intarzieri", a explicat David Ciceo.

Sursa romaniatv.net

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite