Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertizare meteo COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ploi, apoi lapoviţă şi ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod portocaliu de vreme severă în următoarele ore. Va ploua şi vântul va sufla cu putere, ajungând la rafală la viteze de peste 120...130 km/h. În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali se vor mai semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Avertizare meteo COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ploi, apoi lapoviţă şi ninsoare
Comentează 0

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 10:00 - 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70...85 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 12:00 - 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului

Zone afectate: zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali

În intervalul menționat, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120...130 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 21:00 - 14 octombrie, ora 18:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăși 90...100 km/h. În Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări, cu rafale în general de 55...65 km.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali se vor mai semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite