Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertizare meteo COD GALBEN de PLOI ŞI VIJELII pentru mai bine de jumătate de ţară până joi. Este vizat şi județul Arad

Administraţia naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică pentru mai bine de jumătate de ţară.

Avertizare meteo COD GALBEN de PLOI ŞI VIJELII pentru mai bine de jumătate de ţară până joi. Este vizat şi județul Arad
Comentează 0

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 13 – 01 august, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

Îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

În după-amiaza zilei de miercuri (31 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN


Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 15 – 31 iulie, ora 23
Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată
În intervalul menționat, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN


Intervalul : 31 iulie, ora 23 – 01 august, ora 11
Fenomene : perioade cu instabilitate atmosferică accentuată
În intervalul menționat, în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite